Προδημοσίευση: Άρα η μηχανικός των άστρων

Η Άρα αγαπάει τους αριθμούς –τους μεγάλους αριθμούς. Θέλει να προγραμματίσει το ρομπότ της, την Ντι-Ντι, για να μετρήσει όλα τα άστρα, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Σε αυτή τη διασκεδαστική περιπέτεια, η Άρα επισκέπτεται το Innovation Plex της Google για να ζητήσει συμβουλές από τέσσερις γυναίκες μηχανικούς, πρωτοπόρους στην τεχνολογία, τις Kripa Krishnan, Parisa Tabriz, Diane Tang και Marian Croak. Μαζί με τις νέες φίλες της, η Άρα ανακαλύπτει τον αλγόριθμο της επιτυχίας που μπορεί να λύσει μεγάλα προβλήματα: θάρρος, δημιουργικότητα, κώδικας και συνεργασία είναι τα βασικά στοιχεία του.

H Komal Singh, εκτός από συγγραφέας του βιβλίου «Άρα, η μηχανικός των άστρων» είναι μηχανικός και εργάζεται για λογαριασμό της Google. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία και σπούδασε Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Δελχί. Αργότερα μετακόμισε στον Καναδά για να ολοκληρώσει το Master της και να εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού σε εταιρίας συμβούλων τεχνολογίας. Το βιβλίο αυτό προέκυψε όταν η τετράχρονη κόρη της τη ρώτησε εάν οι Μηχανικοί είναι όλοι αγόρια.

Το εικονογραφημένο αυτό βιβλιο ανήκει στην κατηγορία STEM και απευθύνεται σε παιδιά 4+ ετών. Την εικονογράφηση έκανε η Τουρκάλα Illustrator & Visual Development Artist Ipek Konak. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε μετάφραση Κώστα Καρανικολού. Η Κόκκινη Αλεπού παρουσιάζει τις πρώτες σελίδες από τις συνολικά 60 του βιβλίου που θα δούμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 14 Oκτωβρίου 2020.

[flipbook pdf=”https://kokkinialepou.gr/wp-content/uploads/2020/10/ara_pages-compressed.pdf” title=”Αρα η μηχανικός των άστρων” theme=”light”]

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Προδημοσίευση: Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή Πορτολάνος λύνουν παράξενα μυστήρια! Στο τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο “Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες”, που υπογράφει η Λίνα Μουσιώνη, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή, γνωρίζουμε τον Ιάσωνα, ο οποίος πρόκειται να περάσει το καλοκαίρι μαζί με την υπεροπτική και φιλάρεσκη αδελφή του Κλαίρη στη μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα, κοντά στα Καρπάθια Όρη.