Προδημοσίευση: Ένα βιβλίο μες στη Βρόμα

Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων το τρίτο εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων του βραβευμένου Πολωνού δημιουργού Piotr Socha. Το “Ενα βιβλίο μες στη βρόμα” (εκδ. Μικρή Σελήνη) είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο γνώσεων για παιδιά, γεμάτο απίστευτες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της ανθρώπινης υγιεινής.

Από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα και από την Ευρώπη ως την Αφρική, την Αμερική και την Ασία, οι λαοί μοιράζονται κοινές, αλλά και τελείως διαφορετικές συνήθειες γύρω από την καθαριότητα του σώματος. Στις σελίδες του βιβλίου του Socha, με τις περίτεχνες εικονογραφήσεις και τις λεπτομερείς πλρηροφορίες, μαθαίνουμε για όλες εκείνες τις περίεργες συνήθειες του παρελθόντος, αλλά και τη σύνδεση της καθαριότητας (ή και την έλλειψη αυτής) με τη θρησκεία, την ιατρική, τη μόδα και την ομορφιά.

Πότε ανακαλύφθηκε η πρώτη τουαλέτα με καζανάκι; Πώς πλένονταν οι αρχαίοι Έλληνες και Αιγύπτιοι; Γιατί ο Λουδοβίκος ο ΙΔ’ έκανε τρεις φορές μπάνιο σε όλη του τη ζωή; Υπάρχουν άνθρωποι που ο ιδρώτας του δεν μυρίζει; Και πότε λίγη βρόμα μπορεί να μας κάνει και καλό; Αυτές και εκατοντάδες άλλες ερωτήσεις βρίσκουν τις απαντήσεις τους στις 200 σελίδες του βιβλίου, μέσα από τις εκπληκτικές εικονογραφήσεις του Piotr Socha και τα κείμενα της δημοσιογράφου Monika Utnik Strugata.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το βιβλίο αυτό και να διαβάσετε την εισαγωγή καθώς και το πρώτο κεφάλαιο λίγες ημέρες πριν αυτό βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων όλης της χώρας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της