Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Δεν πάει πολύς καιρός που μιλήσαμε πρώτη φορά για τη Λότι Μπρουκς, το σχεδόν 12χρονο κορίτσι που επειδή ξεκινάει το Γυμνάσιο χωρίς την κολλητή της θεωρεί ότι όλος ο κόσμος της καταρρέει και η μόνη σωστή λύση είναι πέσει σε χειμερία νάρκη μαζί με το κατοικίδιό της!

Το πρώτο βιβλίο της σειράς που έχει δημιουργήσει η Βρετανή Katie Kirby κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα μόλις τον περασμένο μήνα και έγινε αμέσως η νέα αγαπημένη των παιδιών. Και πώς να μη γίνει; Η πρωταγωνίστρια είναι οικεία ως χαρακτήρας στα παιδιά, ενώ τα βιβλία της είναι εξαιρετικά εθιστικά και όταν ξεκινήσεις με ένα, δεν μπορείς να σταματήσεις. Ευτυχώς, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου, το «Η απίστευτα ντροπιαστική ζωή της Λότι Μπρουκς», κυκλοφορεί αύριο και το δεύτερο, το «Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς» (και τα δύο σε μετάφραση Ευγενίας Κολυδά).

Γιατί όμως είναι τόσο εθιστικά τα βιβλία αυτά και τι είναι αυτό που κάνει τα παιδιά να τα προτιμούν; Η απαντήση νομίζω είναι απλή. Μιλάμε για βιβλία που τα παιδιά αισθάνονται τους χαρακτήρες τους πολύ κοντά τους, αγαπούν την πλοκή και τη δράση, που πολλές φορές κρύβει ευτράπελα, αλλά και καταστάσεις που σίγουρα έχουν ζήσει και τα ίδια, έχουν χιούμορ, το χιούμορ που αγαπούν τα παιδιά να διαβάζουν, ενώ παράλληλα μπορεί να βρουν χαρακτήρες με τους οποίους να μπορούν να ταυτιστούν. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι σειρές είναι κάτι που αναγνωστικά προσφέρει στα παιδιά μια αίσθηση οικιεότητας, αφού γνωρίζουν ήδη τους χαρακτήρες από το πρώτο βιβλίο και δεν χρειάζεται να ξαναμπούν στη διαδικασία να τους γνωρίσουν από την αρχή. Ακολουθούν τις ζωές τους από βιβλίο σε βιβλίο, ενώ παράλληλα γνωρίζουν με ενδιαφέρον τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην πλοκή, γιατί αυτά τα νέα πρόσωπα είναι που θα φέρουν το κάτι καινούριο στην ιστορία.

Η Λότι είναι ένα κορίτσι που μπαίνει στην εφηβεία και όλα μπροστά της φαντάζουν τεράστια, άγνωστα και τρομερά. Έχει να αντιμετωπίσει χαμένες φιλίες, νέα πρόσωπα, νέο σχολείο, πρώτους έρωτες, αλλαγές στο σώμα της καθώς μεγαλώνει. Και όλα αυτά την κάνουν να αισθάνεται ανασφάλεια και φόβο, κάτι που συμβαίνει άλλωστε στο 99,9% όλων των παιδιών. Το κείμενο της Katie Kirby, αλλά και οι εικονογραφήσεις της σε στυλ stick-man, χαρακτηριζόνται από μια χαλαρότητα, που φέρνει τα παιδιά κοντά στο βιβλίο. Γράφει σαν να γράφει όντως ένα 11χρονο κορίτσι και αυτό στα παιδιά λειτουργεί μόνο θετικά.

Στη νέα περιπέτεια, στο βιβλίο “Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς”, η Λότι Μπρουκς επιστρέφει στο σχολείο μετά τις διακοπές, έτοιμη να αντιμετωπίσει τους πάντες και τα πάντα! Ένας απίθανος ρόλος στο μιούζικαλ του σχολείου είναι η ευκαιρία που περιμένει για να εντυπωσιάσει τον Ντάνιελ, το αγόρι που έχει κλέψει την καρδιά της, με το ταλέντο της στο τραγούδι, την υποκριτική και… τα καβούρια! Ωστόσο, εκεί που όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, κάτι στραβώνει… Η σχέση με τις κολλητές της Μόλι και Τζες βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί και, σαν να μην έφτανε αυτό, η Άμπερ βρίσκει άπειρους τρόπους για να τη μειώνει και να την κάνει να νιώθει άσχημα. Όταν όμως η κάρτα της Λότι παραδίδεται σε λάθος αγόρι, όλα ανατρέπονται… Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τι συμβαίνει στο δεύτερο βιβλίο με ηρωΐδα τη Λότι Μπρουκς που κυκλοφορεί αύριο σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ