Προδημοσίευση: Η δύναμη του ενός

Μια τρυφερή ιστορία φιλίας και καλοσύνης από την Trudi Ludwig σε εικονογράφηση του Mike Curato (Σκουλήκι αγαπάει σκουλήκι, σειρά Μικρός Έλιοτ) που μας περιγράφει πώς μια μοναδική πράξη καλοσύνης μπορεί να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση και προτείνει βήματα στους μικρούς αναγνώστες για να κάνουν τη διαφορά στο δικό τους περιβάλλον.

Όταν ένα παιδί προσεγγίζει φιλικά μια συμμαθήτρια που φαίνεται μόνη, ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση καλοσύνης που κυματίζει σε όλο το σχολείο και την κοινότητά της. Ένα είδος πράξης γεννά ένα άλλο, μικρές καλές πράξεις κάνουν δρόμο για μεγαλύτερες, και τελικά όλη η γειτονιά έρχεται μαζί για να χτίσει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της. Το ένα είναι η αρχή για κάθε αλλαγή.

Τρούντι Λούντβιχ είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και την απασχολούν ιδιαίτερα θέματα όπως το bullying και οι κοινωνικές δεξιότητες. Είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αποτροπής της Παρενόχλησης (Μπούλινγκ). Οι ιστορίες της έχουν βραβευτεί με τα Mom’s Choice Gold Award, the IBPA Benjamin Franklin Gold Award και NAPPA Gold Award και έχουν αναγνωριστεί ως NCSS-CBC Notable Social Studies Trade Books for Young People. Ο Mike Curato είναι εικονογράφος και δημιουργός της επιτυχημένης σειράς Μικρός Έλιοτ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Το βιβλίο, απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών, τη μετάφραση έχει κάνει η Ηλιάνα Αγγελή και κυκλοφορεί αύριο, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια γεύση εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της