Προδημοσίευση: Η Φύλακας του Ήλιου

Την Παρασκευή 16 Απριλίου θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά βιβλιοπωλεία το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Μάγια Λούντε, με τίτλο “Η Φύλακας του Ήλιου”, μια υπέροχη ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα βιβλίο που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια γύρω του. H Λίλη έχει μόνο μια αμυδρή ανάμνηση από τον ήλιο –ο κόσμος της είναι μουντός και βαρύς από τα σύννεφα και τη βροχή. Τίποτα δεν φυτρώνει στη λάσπη, κανένα φυτό δεν ευδοκιμεί στο μισόφωτο. Ζει με τον παππού της, που προμηθεύει με λαχανικά την πόλη. Μια μέρα που εκείνος ξεχνάει το κολατσιό του, η Λίλη τού το πηγαίνει στο θερμοκήπιο και ανακαλύπτει κάτι που θα αλλάξει τα πάντα: ένα μυστικό μονοπάτι στο δάσος όπου κανένα παιδί δεν τολμάει να πάει. Όμως η περίεργη Λίλη δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Διώχνει τον φόβο, ακολουθεί το μονοπάτι και, μέσα στο δάσος, ανάμεσα στους μαύρους κορμούς των δέντρων, ανακαλύπτει έναν κόσμο ολάνθιστο. Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινάει. Η Λίλη θα αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους της, αλλά συγχρόνως θα βρει την αγάπη και την ευτυχία, καθώς και την ελπίδα ότι θα έρθει επιτέλους η άνοιξη.

Η Μάγια Λούντε έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό τον χειμώνα του 2019 με την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της τετραλογίας “Το κουαρτέτο των εποχών”, “Το Πνεύμα του Χιονιού“, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε σε 29 χώρες, μάγεψε τους αναγνώστες, ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις παγκοσμίως και θα μεταφερθεί και στον κινηματογράφο από την εταιρεία Showtime. “Το κουαρτέτο των εποχών” θα συμπληρωθεί μελλοντικά από το βιβλίο του Καλοκαιριού και το βιβλίο του Φθινοπώρου, ενώ υπενθυμίζεται πως όλες οι ιστορίες είναι αυτόνομες και δεν περιλαμβάνουν τους ίδιους χαρακτήρες. Τη μετάφραση έχει κάνει η Ηλιάνα Αγγελή, ενώ στην εικονογράφηση βρίσκουμε όπως και στο “Πνεύμα του χιονιού”, τη Λίζα Αϊζάτο.

Παρακάτω, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από το νέο βιβλίο της Μάγια Λούντε, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι είχε πει στην Κόκκινη Αλεπού σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της παιδικού βιβλίου στα ελληνικά.

[pdfjs-viewer url=https://kokkinialepou.gr/wp-content/uploads/2021/04/fylakes_lunde.pdf  viewer_height=1600px  fullscreen=true download=true print=true]

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της