Προδημοσίευση: Η πίσω αυλή

Κυκλοφορεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου το νέο βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη, η οποία με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, προσθέτει ακόμα ένα ακόμα βιβλίο στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων για παιδιά “Μυστική αποστολή“. Στο βιβλίο Η πίσω αυλή παρουσιάζονται αφηγήσεις μιας εποχής μακρινής, η ιστορία της Σμύρνης και της καταστροφής της. Πρωταγωνίστρια είναι η Ζωή, ένα κορίτσι στην προεφηβεία, που μετακομίζει με την οικογένειά της στη Νάξο, τόπο καταγωγής της μητέρας της. Εκεί ανακαλύπτει ένα νησί που θα λατρέψει, μαθαίνει την ιστορία των προ-προ-γιαγιάδων τους, από τον τόπο καταγωγής τους, τη Σμύρνη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποδεχτεί το σώμα της ως άτομο με αναπηρία.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το δεύτερο κεφάλαιο του νέου βιβλίου της Μαρίας Δασκαλάκη, που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου από τις Εκδόσεις Μίνωας. Το πρώτο κεφάλαιο μπορείτε να το διαβάστε στο επισημο site του εκδότη.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Ένα βιβλίο μες στη Βρόμα

Την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων το τρίτο βιβλίο του βραβευμένου Πολωνού δημιουργού Piotr Socha. Το “Ενα βιβλίο μες στη βρόμα” (εκδ. Μικρή Σελήνη) είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο γνώσεων για παιδιά, γεμάτο απίστευτες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της ανθρώπινης υγιεινής.