Προδημοσίευση: Μια ιστορία χωρίς κλισέ

Ο Davide Cali είναι ένας αν όχι από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σίγουρα ο άνθρωπος που καταφέρνει να μεταφέρει το χιούμορ του στις ιστορίες που δημιουργεί. Εδώ, στο “Μια ιστορία χωρίς κλισέ!”, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος (μτφρ. Σοφία Παλάκη), ο Cali μας διηγείται την ιστορία ενός ιππότη που…

– Α, όχι! Νισάφι με τους ιππότες που πάνε να σώσουν τις πριγκίπισσες! Αυτό είναι ένα παλαιολιθικό κλισέ! Οι πριγκίπισσες μπορούν μια χαρά να σώσουν μόνες τους τον εαυτό τους!

Ο Cali, λοιπόν, δημιουργεί μαζί με την εικονογράφο Anna Aparicio Catala ένα απολαυστικό εικονογραφημένο βιβλίο που μας δείχνει –επιτέλους– πώς να φτιάχνουμε μια ιστορία χωρίς κλισέ.

Μέχρι να το πάρετε στα χέρια σας τη Δευτέρα, η Κόκκινη Αλεπού προδημοσιεύει την αρχή του, για να πάρετε μια μικρή γεύση.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Ένα βιβλίο μες στη Βρόμα

Την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων το τρίτο βιβλίο του βραβευμένου Πολωνού δημιουργού Piotr Socha. Το “Ενα βιβλίο μες στη βρόμα” (εκδ. Μικρή Σελήνη) είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο γνώσεων για παιδιά, γεμάτο απίστευτες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της ανθρώπινης υγιεινής.

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.