Προδημοσίευση: Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της περιπέτειας, παρακολουθώντας την πορεία εξιχνίασης της εκάστοτε υπόθεσης, ενώ παράλληλα να γνωρίσουν τα ζωάκια που πρωταγωνιστούν στην ιστορία.

Πρωταγωνιστής ο Ντετέκτιβ Νιαουρό, ένας τετραπέρατος γάτος που προσπαθεί να λύσει τα μυστήρια που του αναθέτουν! Η σειρά βασίζεται στην εναλλαγή αφήγησης και διαλόγων κόμικ σε συνδυασμό με τη ρεαλιστική εικονογράφηση, κάτι που δημιουργεί ένα «υβριδικό» είδος κειμένου, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών με την πρωτοτυπία, την αμεσότητα και τη ζωντάνια του και είναι ιδανικά για παιδιά που τώρα κατακτούν την ικανότητα της ανεξάρτητης ανάγνωσης.

Αύριο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα τα δύο πρώτα βιβλία, Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και τα κλεμμένα κοσμήματα και το Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και το μυστήριο του ενυδρείου σε μετάφραση της Δήμητρας Δότση και η Κόκκινη Αλεπού σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μια πρώτη γεύση από το βιβλίο Νο1 της σειράς, το Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και τα κλεμμένα κοσμήματα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Προδημοσίευση: Ένα βιβλίο μες στη Βρόμα

Την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων το τρίτο βιβλίο του βραβευμένου Πολωνού δημιουργού Piotr Socha. Το “Ενα βιβλίο μες στη βρόμα” (εκδ. Μικρή Σελήνη) είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο γνώσεων για παιδιά, γεμάτο απίστευτες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της ανθρώπινης υγιεινής.