Προδημοσίευση: “Τα Φλαφ της ευτυχίας”

Ο ΟΧ-Ι ζει σε έναν μικρό πλανήτη στην άκρη του ηλιακού µας συστήματος και το μόνο που θέλει είναι να πιάσει ένα λαμπερό Φλαφ για να νιώσει πραγματική ευτυχία. Ώσπου μια μέρα το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Όμως έκανε το Φλαφ τον ΟΧ-Ι ευτυχισμένο; Και τι είναι τελικά η ευτυχία;

Η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου της Γέτι: Η δύναμη του ακόμη, που απέσπασε το Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, και το Γέτι+: Ημερολόγιο θετικής σκέψης, επιστρέφει με ένα νέο παιδικό βιβλίο με θέμα την ευγνωμοσύνη και τη σύνδεσή της με την ευτυχία, με τίτλο “Τα Φλαφ της ευτυχίας“.

Η δύναμη του «ευχαριστώ»: Παγκοσμίως πλέον η ευγνωμοσύνη συνδέεται άμεσα με την ευτυχία, γεγονός που σημαίνει ότι η καλλιέργειά της σε νεαρή ηλικία βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ψυχική ανθεκτικότητα και να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ενήλικες. Η εκπαίδευση στην αξία της ευγνωμοσύνης είναι εκπαίδευση αισιοδοξίας. Υπάρχουν πάντα προκλήσεις, μπλοκαρίσματα και επιπλοκές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν είναι πραγματικό τεστ ψυχικής ανθεκτικότητας. Η ευγνωμοσύνη μάς μαθαίνει να εστιάζουμε στη στιγμή, να νιώθουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ ετών και περιλαμβάνει ιδέες για γονείς, ώστε να καλλιεργήσουν την ευγνωμοσύνη στα παιδιά τους. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το βιβλίο πριν αυτό κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10 Μαρτίου στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Προδημοσίευση: Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της περιπέτειας, παρακολουθώντας την πορεία εξιχνίασης της εκάστοτε υπόθεσης, ενώ παράλληλα να γνωρίσουν τα ζωάκια που πρωταγωνιστούν στην ιστορία.