ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια

 

Τη νύχτα της 20ής Γενάρη η Λένα Μανιέ, μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, εξαφανίζεται. Κανείς δεν ξέρει το γιατί, κανείς δεν έχει καταλάβει κάτι, σε κανέναν δεν έχει πει τίποτα. Το γεγονός αυτό δρα καταλυτικά τις μέρες που ακολουθούν στις σχέσεις συγγενών, φίλων και γνωστών της, καθώς όλοι αναρωτιούνται για το δικό τους ρόλο σε αυτήν την εξαφάνιση, αλλά προπάντων για το ρόλο των υπολοίπων. Εννιά άτομα, εννιά αφηγητές προσπαθούν να δικαιολογήσουν, να συγκαλύψουν, να κατηγορήσουν. Και καθώς περνά ο καιρός οι σχέσεις τους δοκιμάζονται, αλλάζουν, καταρρέουν.

Την επόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου,Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια”. Αν και ο συγγραφέας μας έχει συνηθίσει σε κείμενα για μικρότερες ηλικίες (πρωτοσχολικά, παιδικά, αλλά και εφηβικά), αυτή τη φορά έρχεται με ένα βιβλίο για πιο μεγάλους αναγνώστες. Πρόκεται για το πρώτο του YA (young adult) βιβλίο που μπορεί εύκολα να διαβαστεί κι από έναν ενήλικα. Είναι ένα βιβλίο σκληρό, όπως η καθημερινότητα των λυκειόπαιδων, που έχουν να αντιμετωπίσουν τη σχολική ζωή, της επικείμενες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, την ερωτική τους πραγματικότητα, τους γύρω τους, γονείς, φίλους, συγγενείς και τις απαιτήσεις αυτών, εμποτισμένο με χιούμορ, αλλά και πολλή αγωνία. Γραμμένο σαν σε μορφή εξομολογήσεων σε μια κάμερα που δεν βλέπουμε, μέσα από τις μαρτυρίες εννέα προσώπων κοντινών στην εξαφανισμένη Λένα Μανιέ, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας η ιστορία ενός κοριτσιού, μιας παρέας.

Λίγο πριν βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων, η Κόκκινη Αλεπού εξασφάλισε την προδημοσίευση των πρώτων τριών κεφαλαίων του βιβλίου, ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση.

Περισσότερα για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου εδώ

 

[flipbook pdf=”https://kokkinialepou.gr/wp-content/uploads/2018/11/PAPATHEODOROU-ti-nyxta-pou-esvisan-tasteria.pdf” theme=”light”  ]

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Ντετέκτιβ Νιαουρό

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της