ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια

 

Τη νύχτα της 20ής Γενάρη η Λένα Μανιέ, μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, εξαφανίζεται. Κανείς δεν ξέρει το γιατί, κανείς δεν έχει καταλάβει κάτι, σε κανέναν δεν έχει πει τίποτα. Το γεγονός αυτό δρα καταλυτικά τις μέρες που ακολουθούν στις σχέσεις συγγενών, φίλων και γνωστών της, καθώς όλοι αναρωτιούνται για το δικό τους ρόλο σε αυτήν την εξαφάνιση, αλλά προπάντων για το ρόλο των υπολοίπων. Εννιά άτομα, εννιά αφηγητές προσπαθούν να δικαιολογήσουν, να συγκαλύψουν, να κατηγορήσουν. Και καθώς περνά ο καιρός οι σχέσεις τους δοκιμάζονται, αλλάζουν, καταρρέουν.

Την επόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου,Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια”. Αν και ο συγγραφέας μας έχει συνηθίσει σε κείμενα για μικρότερες ηλικίες (πρωτοσχολικά, παιδικά, αλλά και εφηβικά), αυτή τη φορά έρχεται με ένα βιβλίο για πιο μεγάλους αναγνώστες. Πρόκεται για το πρώτο του YA (young adult) βιβλίο που μπορεί εύκολα να διαβαστεί κι από έναν ενήλικα. Είναι ένα βιβλίο σκληρό, όπως η καθημερινότητα των λυκειόπαιδων, που έχουν να αντιμετωπίσουν τη σχολική ζωή, της επικείμενες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, την ερωτική τους πραγματικότητα, τους γύρω τους, γονείς, φίλους, συγγενείς και τις απαιτήσεις αυτών, εμποτισμένο με χιούμορ, αλλά και πολλή αγωνία. Γραμμένο σαν σε μορφή εξομολογήσεων σε μια κάμερα που δεν βλέπουμε, μέσα από τις μαρτυρίες εννέα προσώπων κοντινών στην εξαφανισμένη Λένα Μανιέ, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας η ιστορία ενός κοριτσιού, μιας παρέας.

Λίγο πριν βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων, η Κόκκινη Αλεπού εξασφάλισε την προδημοσίευση των πρώτων τριών κεφαλαίων του βιβλίου, ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση.

Περισσότερα για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου εδώ

 

[flipbook pdf=”https://kokkinialepou.gr/wp-content/uploads/2018/11/PAPATHEODOROU-ti-nyxta-pou-esvisan-tasteria.pdf” theme=”light”  ]

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Προδημοσίευση: Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή Πορτολάνος λύνουν παράξενα μυστήρια! Στο τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο “Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες”, που υπογράφει η Λίνα Μουσιώνη, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή, γνωρίζουμε τον Ιάσωνα, ο οποίος πρόκειται να περάσει το καλοκαίρι μαζί με την υπεροπτική και φιλάρεσκη αδελφή του Κλαίρη στη μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα, κοντά στα Καρπάθια Όρη.

Προδημοσίευση: Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση

Ο Παντελής, η Έλενα και ο Φίλιππος γίνονται ομάδα και προσπαθούν να υλοποιήσουν τα 10 πειράματα-έκπληξη του αγαπημένου τους επιστήμονα Mr Chem. O χρόνος πάντα τους πιέζει, όπως και οι ανταγωνίστριες ομάδες που κυνηγούν το έπαθλο του διαγωνισμού. Καθώς ο Μίλτος από την αντίπαλη ομάδα και η Έλενα αλληλοβοηθιούνται, η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.