Ροβήρος ο Κατακτητής

robhros

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Σειρά: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ και μέρες… Από τον ουρανό ακούγεται μια μουσική και ξαφνικά σε όλον τον κόσμο, στα πιό ψηλά του σημεία εμφανίστηκαν κάτι μαύρες σημαίες, με έναν χρυσό ήλιο στη μέση και αστέρια. Τι μπορεί να συμβαίνει; Ποιός μπορεί να είναι τόσο ψηλός, ώστε να βάζει σημαίες στην κορυφή του Πύργου του Αϊφελ στο Παρίσι ή στην Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο;

Βρισκόμαστε στα 1880, εποχή που ακόμα δεν έχει εφευρεθεί τρόπος για να μπορεί ο άνθρωπος να πετάξει. Ενα μάτσο επιστήμονες και φανατικοί των αερόστατων βρίσκονται μαζεμένοι στη Λέσχη Ουέλντον, που εδρεύει στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ολη μέρα κι όλη νύχτα τσακώνονται για το που πρέπει να μπει ο έλικας στο μεγαλύτερο αερόστατο του κόσμου, ένα αεροστατο που σχεδιάζουν καιρό τώρα. Θεωρούν άλλωστε πως ο μόνος τρόπος για να κατακτήσει ο άνθρωπος τους αιθέρες είναι με μηχανές ελαφριές, όπως τα μπαλόνια κι όχι βαριές, όπως τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα! Οι τσακωμοί τους και οι φωνές τους όμως θα διακοπούν ένα απόγευμα από την παρουσία ενός περίεργου τύπου. Ο Ροβήρος κάνει την εμφάνισή του και προσπαθεί- μάταια – να τους αλλάξει γνώμη για το εγχείρημά τους. Οταν θα τον διώξουν κακήν κακώς από τη Λέσχη, ο Ροβήρος θα βάλει μπρος το σχέδιό του για να τους αποδείξει την ορθότητα των λεγομένων του, με έναν όμως κάπως ανορθόδοξο τρόπο! Και η περιπέτεια ξεκινά.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου δίνει νέα πνοή στο ομώνυμο και πολυαγαπημένο έργο του Ιουλίου Βερν, 130 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση. Μια φανταστική ιστορία περιπλάνησης, συμπυκνωμένη μεν, ευκολοδιάβαστη δε, χωρίς να χάνει τίποτα από την αίγλη του πρωτότυπου, που μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού και να γίνει κατανοητή ακόμα και σε πιο μικρές ηλικίες . Το έργο συμπληρώνει μοναδικά η εικονογράφηση της Ιριδας Σαμαρτζή.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.