Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Κείμενο: Alte Villa
Εικονογράφηση:  Fabrizio Di Baldo
Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 3+

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.

Η Altea Villa συνεργάζεται με τον εικονογράφο Fabrizio Di Baldo και δημιουργούν τέσσερα βιβλία ιδανικά για μεγαλόφωνες αναγνώσεις. Μέσα από λίγες και χοντρές σε πάχος σελίδες, οι μικροί σε ηλικία αναγνώστες γνωρίζουν τέσσερις σπουδαίες προσωπικότητες: τη χημικό Μαρί Κιουρί, τον φυσικομαθηματικό Άλμπερτ Άινσταϊν, τον ζωγράφο και εφευρέτη Λεοντάρντο ντα Βίντσι και την εικαστικό Φρίντα Κάλο.

Μέσα από μικρά σε μέγεθος και ευχάριστα στην ανάγνωση κείμενα, ο αναγνώστης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τους σπουδαίους αυτούς ανθρώπους, που με το έργο τους και τη στάση ζωής τους άλλαξαν για πάντα τον κόσμο που ζούμε. Η εικονογράφηση συμπληρώνει τις μικρές αυτές βιογραφίες, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την ανάγνωση και εμπλέκοντας τον αναγνώστη στη διαδικασία, καθώς οι εικόνες κρύβουν πολλές λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται στο κείμενο.

Τέσσερα board books που εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων γνώσεων, μαθαίνοντάς τους ένα σωρό πληροφορίες και γνώση που ξεφεύγει από τα κλασικά.


ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;