Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Κείμενο: Alte Villa
Εικονογράφηση:  Fabrizio Di Baldo
Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 3+

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.

Η Altea Villa συνεργάζεται με τον εικονογράφο Fabrizio Di Baldo και δημιουργούν τέσσερα βιβλία ιδανικά για μεγαλόφωνες αναγνώσεις. Μέσα από λίγες και χοντρές σε πάχος σελίδες, οι μικροί σε ηλικία αναγνώστες γνωρίζουν τέσσερις σπουδαίες προσωπικότητες: τη χημικό Μαρί Κιουρί, τον φυσικομαθηματικό Άλμπερτ Άινσταϊν, τον ζωγράφο και εφευρέτη Λεοντάρντο ντα Βίντσι και την εικαστικό Φρίντα Κάλο.

Μέσα από μικρά σε μέγεθος και ευχάριστα στην ανάγνωση κείμενα, ο αναγνώστης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τους σπουδαίους αυτούς ανθρώπους, που με το έργο τους και τη στάση ζωής τους άλλαξαν για πάντα τον κόσμο που ζούμε. Η εικονογράφηση συμπληρώνει τις μικρές αυτές βιογραφίες, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την ανάγνωση και εμπλέκοντας τον αναγνώστη στη διαδικασία, καθώς οι εικόνες κρύβουν πολλές λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται στο κείμενο.

Τέσσερα board books που εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων γνώσεων, μαθαίνοντάς τους ένα σωρό πληροφορίες και γνώση που ξεφεύγει από τα κλασικά.


ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Στόουν 1: Χαμένος στην Υπογειάνα

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Στόουν, ένα μικρό πετραδάκι που κυλάει στην Υπογειάνα, αλλά δε θυμάται ούτε ποιος, ούτε από πού είναι. Είναι τυχερός, όμως, μέσα στην ατυχία του, μιας και συναντά τον Τουκ, έναν σαρανταποδαρούσο (;) που αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή στην Υπογειάνα, έναν κόσμο εκεί κάτω από το χώμα που είναι τόσο ζωντανός και πολύχρωμος, με πόλεις και δρόμους, τέρατα και το ακόμη χειρότερο, ενοίκια.

Ένα βιβλίο μες στη βρόμα

Τι γνωρίζετε για το σαπούνι; Για τα αρώματα; Τα καζανάκια; Τις αποχετεύσεις; Να ένα βιβλίο που βγάζει τα άπλυτα της ανθρώπινης φύσης στη φόρα, ξαφνιάζοντάς μας με τα όσα  εξωφρενικά, αλλά πέρα για πέρα αληθινά, στοιχεία και γεγονότα μας αποκαλύπτει.

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.