Στη μικρή μου καρδιά

Συγγραφέας: Jo Witek
Εικονογράφος: Christine Roussey
Μετάφραση: Κλειώ Αναγνώστου
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2024
Ηλικίες: 5+

Τι συμβαίνει στη μικρή μου την καρδιά κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στη ζωή μου; Ένα μικρό κορίτσι, σελίδα τη σελίδα, ανοίγει την καρδιά του και μοιράζεται με τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, τα μικρά και τα μεγάλα συναισθήματα που βιώνει.

Η εικονογράφος εκμεταλλεύεται όλες τις σελίδες του βιβλίου για να παρουσιάσει μέσα από τα σχέδιά της και τα κοπτικά την καρδιά ενός μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει, βήμα βήμα, όλα τα συναισθήματα της ζωής. Από τη θλίψη και το θυμό μέχρι τη χαρά και τη ζήλια, τον πόνο, το θάρρος, τον φόβο. Σαν μια χάρτινη μπάμπουσκα, η καρδιά ξεκινάει από μεγάλη και κρύβει μέσα της πολλές μικρότερες καρδιές.

Η συγγραφέας με λόγια απλά και κατανοητά ακόμα και από τα πολύ μικρά παιδιά στο βιβλίο Στη μικρή μου καρδιά, μιλάει στην καρδιά του αναγνώστη για όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα συναισθήματα που γεννιούνται στην καρδιά μας.

Ένα βιβλίο γεμάτο γλύκα ακόμα κι όταν μιλάει για συναισθήματα βαριά και ασήκωτα, όπως οι ελέφαντες, ένα βιβλίο που αποτελεί καλή πρώτη ύλη για να ξεκινήσουν πολλές όμορφες συζητήσεις ανάμεσα στους μεγάλους και τους μικρούς.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα