Σενάριο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σχέδιο: Δημήτρης Ευστρατιάδης
Εκδόσεις: Πατάκης
Χρονιά έκδοσης: 2025
Ηλικίες: 7+

Έχω εξηγηθεί και παλιότερα για τον Άγγελο και την Έμη. Είναι φίλοι και θαυμάζω ό,τι κάνουν. Και αυτό που κάνουν με το Στόουν είναι κάτι που αναζητώ δεξιά και αριστερά. Πρωτότυπα έργα για παιδιά σε μορφή κόμικ από Έλληνες δημιουργούς. Πριν μιλήσω όμως για το έργο, θα σας πω κάτι για το απίθανο αυτό ζευγάρι στη δημιουργικότητα και στη ζωή. Ένα μυστικό για την επιτυχία αν θέλετε. Και οι δυο τους ακούν την εποικοδομητική κριτική. Την ακούνε προσεκτικά, δε της επιτρέπουν να τους ισοπεδώσει, αλλά όταν είναι από ανθρώπους που εκτιμούν δεν αφήνουν κανένα εγωισμό να τους τυφλώνει. Έτσι, αν αναρωτιέστε γιατί οι παραστάσεις τους είναι πάντα γεμάτες και τα έργα τους τα αναζητούν πολλοί.

Πάμε τώρα στα του βιβλίου. Ο Στόουν, η μικρή πέτρα που βρέθηκε στην Υπογειάνα με αμνησία, μεγάλωσε και ωρίμασε. Θυμήθηκε και τώρα παλεύει να βγει στην επιφάνεια και να βρει τη μαμά του. Μια βασική, κλασική πλοκή που δεν υπάρχει περίπτωση να μη «ρουφήξει» κάθε παιδί. Κατά τα άλλα γίνεται κακός χαμός. Τον Στόουν και τον φίλο του Τουκ τους κυνηγάει η μισή Υπογειάνα και η άλλη μισή τους βοηθά.

Δε θα επαναλάβω όλα όσα μου άρεσαν στο πρώτο τεύχος, θα πω όσα χαίρομαι που άλλαξαν στο δεύτερο. Το πρώτο είναι το σχέδιο του Δημήτρη Ευστρατιάδη που είναι πια πιο σίγουρο, πιο πλούσιο, με διαφορετικά, τολμηρά πλάνα. Όσο για την καινούρια χρωματική παλέτα – ναι, όλα παίζουν ρόλο σε ένα κόμικ – έχει τόση ένταση όσο πρέπει, αλλά και μια απαλότητα που ταιριάζει σε παιδικό κόμικ.

Το δεύτερο είναι ο Στόουν. Στο πρώτο τεύχος είχα βρει τον βασικό ήρωα κάπως άχρωμο και χωρίς προσωπικότητα. Αλλά τώρα που ο Στόουν βρήκε τη μνήμη του, είναι ένα τετραπέρατο, ατρόμητο πετραδάκι. Δεν τα παρατάει, βρίσκει λύσεις και εξακολουθεί να είναι ευγενικός. Αν μου έλειψε κάτι είναι λίγο χιούμορ παραπάνω που είναι και το φόρτε της Έμης. Ωστόσο, είναι κάτι που μπορώ να παραβλέψω λόγω της διαρκούς δράσης, της αγωνίας και των ανατροπών.

Σας προειδοποιώ πάντως! Ο τίτλος τα λέει όλα. Το ταξίδι μόλις ξεκινά και μας αφήνει μέσα στην αγωνία για την τύχη του Στόουν. Που σημαίνει ότι θα έχουμε και άλλο βιβλίο!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάστε ακόμα

Η Αμαλία και τα φαντάσματα

Η Αμαλία μεγαλώνει, βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Αρσακείου και το όνειρό της να γίνει δασκάλα βρίσκεται πια μια ανάσα

Βρέχει μολυβάκια

Η δασκάλα βάζει μια εργασία στα παιδιά της τάξης: για αύριο, να γράψουν μια πρόταση με πολλή φαντασία. Μα είναι