Συναισθήματα: στην καρδιά και στο μυαλό

Κείμενα: Libby Walden

Εικονογράφηση: Richard Jones

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Τα συναισθήματα είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί. Τι είναι αυτό που νιώθει μέσα του, αυτό που το κάνει να έχει πεταλούδες στην κοιλιά ή θλίψη στην καρδιά, γιατί τρέχουν δάκρυα από τα μάτια του, γιατί αισθάνεται να κοκκινίζει ολόκληρο και να νομίζει πως όλοι τον κοιτούν; Η Libby Walden μαζί με τον εικονογράφο Richard Jones δημιούργησαν ένα βιβλίο που εξηγεί απλά και καθαρά τι βιώνουμε σε κάθε περίσταση. Με έμμετρο λόγο και εικονογραφήσεις που αντανακλούν το κάθε συναίσθημα ξεχωριστά (θάρρος, λύπη, θυμός, χαρά, ζήλια, μοναξιά, ντροπή, ενθουσιασμός, φόβος, ηρεμία), με ανάλογα χρώματα (ζωηρά για τα έντονα συναισθήματα, πάλ αποχρώσεις για τα ήρεμα), επιχειρούν μια αποδόμηση των συναισθημάτων, προσπαθώντας να τα κάνουν κατανοητά σε παιδιά μικρής ηλικίας και να δείξουν πως μπορεί όλοι να είμαστε διαφορετικοί, από μέσα από όμως είμαστε ίδιο, γιατί αισθανόμαστε τα ίδια πράγματα. Ενα υπέροχο ταξίδι στα συναισθήματα με οδηγό ένα μικρό αγόρι.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.