Τελικά θα γράψουμε τεστ;

Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 5+ (αφήγηση), 7+ (ανάγνωση)

 

Ο Βασίλης και ο Αργύρης, φίλοι και συμμαθητές, αναρωτιούνται: τελικά η κυρία Περσεφόνη, η δασκάλα τους, θα τους βάλει τεστ την επόμενη μέρα στο σχολείο; Την απορία τους έρχεται να λύσει μια θεότρελη εφεύρεση του αδερφού του Αργύρη, του Γρηγόρη, που ζει και δουλεύει στην Αμερική και έχει- λέει- εφεύρει μια συσκευή που διαβάζει τις σκέψεις των ανθρώπων! Ο Αργύρης την πήρε κρυφά από τον αδερφό του για να δει αν τελικά η δασκάλα τους θα τους βάλει την επόμενη μέρα τεστ, όπως κάνει πολύ συχνά, όμως η κυρία Περσεφόνη φαίνεται πως έχει πολλά στο μυαλό της, πέρα από τα τεστ και τις διορθώσεις των εργασιών των μαθητών της. Ετσι, θα τους οδηγήσει σε μια θεότρελη περιπέτεια, γεμάτη απρόβλεπτες εξελίξεις. Τι μυστικά μπορεί να τους κρύβει η δασκάλα τους και τελικά ποιες υπερδυνάμεις κρύβει; Και κυρίως: θα γράψουν τελικά τεστ;

Με πολλές δόσεις χιούμορ, η Ελένη Γεωργοστάθη μας παρασύσει σε μια συναρπαστική περιπέτεια όπου όλα είναι δυνατά: θεότρελες εφευρεύσεις, επικίνδυνοι κακοποιοί και μια δασκάλα που έχει ιδιαίτερες ικανότητες και κρύβει πολλά μυστικά. Μια διασκεδαστική ιστορία με πολλά plot twists, πλαισιωμένη από τις εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια. Κείμενο και εικονογράφηση συμπληρώνουν ιδανικά το ένα το άλλο, με την κ. Καπατσούλια να ξεχωρίζει και να δίνει μέσα από την εικονογράφησή της έμφαση σε όλες τις μικρές, αλλά πολύ σημαντικές, λεπτομέρειες της ιστορίας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.