Τελικά θα γράψουμε τεστ;

Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2018

Ηλικίες: 5+ (αφήγηση), 7+ (ανάγνωση)

 

Ο Βασίλης και ο Αργύρης, φίλοι και συμμαθητές, αναρωτιούνται: τελικά η κυρία Περσεφόνη, η δασκάλα τους, θα τους βάλει τεστ την επόμενη μέρα στο σχολείο; Την απορία τους έρχεται να λύσει μια θεότρελη εφεύρεση του αδερφού του Αργύρη, του Γρηγόρη, που ζει και δουλεύει στην Αμερική και έχει- λέει- εφεύρει μια συσκευή που διαβάζει τις σκέψεις των ανθρώπων! Ο Αργύρης την πήρε κρυφά από τον αδερφό του για να δει αν τελικά η δασκάλα τους θα τους βάλει την επόμενη μέρα τεστ, όπως κάνει πολύ συχνά, όμως η κυρία Περσεφόνη φαίνεται πως έχει πολλά στο μυαλό της, πέρα από τα τεστ και τις διορθώσεις των εργασιών των μαθητών της. Ετσι, θα τους οδηγήσει σε μια θεότρελη περιπέτεια, γεμάτη απρόβλεπτες εξελίξεις. Τι μυστικά μπορεί να τους κρύβει η δασκάλα τους και τελικά ποιες υπερδυνάμεις κρύβει; Και κυρίως: θα γράψουν τελικά τεστ;

Με πολλές δόσεις χιούμορ, η Ελένη Γεωργοστάθη μας παρασύσει σε μια συναρπαστική περιπέτεια όπου όλα είναι δυνατά: θεότρελες εφευρεύσεις, επικίνδυνοι κακοποιοί και μια δασκάλα που έχει ιδιαίτερες ικανότητες και κρύβει πολλά μυστικά. Μια διασκεδαστική ιστορία με πολλά plot twists, πλαισιωμένη από τις εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια. Κείμενο και εικονογράφηση συμπληρώνουν ιδανικά το ένα το άλλο, με την κ. Καπατσούλια να ξεχωρίζει και να δίνει μέσα από την εικονογράφησή της έμφαση σε όλες τις μικρές, αλλά πολύ σημαντικές, λεπτομέρειες της ιστορίας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;