Θεοί, Ηρωες και Τέρατα

iroes

Συγγραφέας: Ασπασία Πρωτογέρου

Εικονογράφηση: Αλέκος Παπαδάτος

Εκδόσεις: Polaris

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 9+

 

Ο Τίμος βαριέται να πάει μαζί με τους γονείς του σε ακόμα ένα μουσείο. Προτιμά να κάτσει κάπου παρέα με το τάμπλετ του και να παίξει κανένα παιχνίδι, από το να τριγυρνάει στους διαδρόμους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Αλλωστε, εκείνος άλλα πλάνα είχε όταν οι γονείς του ανακοίνωσαν ότι φέτος θα πάνε διακοπές στην Ελλάδα. Ουάου, σκέφτηκε, ήλιος, θάλασσα, άμμος, παιχνίδια στην παραλία. Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς και τώρα βρίσκεται καθισμένος στο πάτωμα, μέσα στο μουσείο, παρέα με το τάμπλετ του. Και εκεί που κόντευε να κάνει high score στο αγαπημένο του παιχνίδι, ξαφνικά εμφανίζεται στην οθόνη του ο… Δίας! Ο Ολύμπιος θεός θα τον καλέσει στον μαγευτικό κόσμο της μυθολογίας και ο Τίμος θα γνωρίσει από… πρώτο χέρι τους πρωταγωνιστές της. Η Ασπασία Πρωτογέρου γράφει μια ιστορία γεμάτη τέρατα, ήρωες και θεούς και με βοηθούς τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας δείχνει στον Τίμο ότι κάποια πράγματα, όπως η φιλία, η γενναιότητα και η καλοσύνη, ισχύουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Αλέκου Παπαδάτου.

To βιβλίο κυκλοφορεί σε 7 γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Ρώσικα. 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.