Θεοί, Ηρωες και Τέρατα

iroes

Συγγραφέας: Ασπασία Πρωτογέρου

Εικονογράφηση: Αλέκος Παπαδάτος

Εκδόσεις: Polaris

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 9+

 

Ο Τίμος βαριέται να πάει μαζί με τους γονείς του σε ακόμα ένα μουσείο. Προτιμά να κάτσει κάπου παρέα με το τάμπλετ του και να παίξει κανένα παιχνίδι, από το να τριγυρνάει στους διαδρόμους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Αλλωστε, εκείνος άλλα πλάνα είχε όταν οι γονείς του ανακοίνωσαν ότι φέτος θα πάνε διακοπές στην Ελλάδα. Ουάου, σκέφτηκε, ήλιος, θάλασσα, άμμος, παιχνίδια στην παραλία. Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς και τώρα βρίσκεται καθισμένος στο πάτωμα, μέσα στο μουσείο, παρέα με το τάμπλετ του. Και εκεί που κόντευε να κάνει high score στο αγαπημένο του παιχνίδι, ξαφνικά εμφανίζεται στην οθόνη του ο… Δίας! Ο Ολύμπιος θεός θα τον καλέσει στον μαγευτικό κόσμο της μυθολογίας και ο Τίμος θα γνωρίσει από… πρώτο χέρι τους πρωταγωνιστές της. Η Ασπασία Πρωτογέρου γράφει μια ιστορία γεμάτη τέρατα, ήρωες και θεούς και με βοηθούς τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας δείχνει στον Τίμο ότι κάποια πράγματα, όπως η φιλία, η γενναιότητα και η καλοσύνη, ισχύουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Αλέκου Παπαδάτου.

To βιβλίο κυκλοφορεί σε 7 γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Ρώσικα. 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.