Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;

Συγγραφέας: Kobi Yamada

Εικονογράφηση: Mae Besom

Εκδόσεις: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Εχεις σκεφτεί ποτέ τί μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα; Δοκίμασες να του κρυφτείς, να το αποφύγεις ακόμα και να μεταμφιεστείς για να μην μπορεί να σε βρει. Κανένα νόημα. Κι όσο εσύ το απέφευγες, αυτό μεγάλωνε και μεγάλωνε και μεγάλωνε, κόντεψε στο τέλος να σε φάει! Μέχρι που σκέφτηκες λογικά, έβαλες τα πράγματα σε μια σειρά και το κοίταξες στα μάτια. Και τότε συνέβει κάτι μοναδικό: μέσα στο πρόβλημα είδες πως κρύβεται μια ευκαιρία.

Μετά το “Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδεά;” ο Kobi Yamada και η Mae Besom επιστρέφουν με την ιστορία ενός αγοριού και του προβλήματός του. Ο Yamada ξεκινά την αφήγηση με μία αφιέρωση στα δύο του παιδιά, με την ευχή να τους δοθούν πολλές ευκαιρίες για να γίνει η ζωή τους ενδιαφέρουσα και γεμάτη από αγάπη για να αξίζει τον κόπο. Και τα προβλήματα κρύβουν ευκαιρίες. Γιατί σε κάνουν να σκέφτεσαι και να βρίσκεις λύσεις. Σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα έκανες και σε ωθούν να γίνεις γενναίος και τολμηρός! Γιατί, τελικά, τί παραπάνω είναι ένα πρόβλημα από μια ευκαιρία να γίνεις καλύτερος; Μια ιστορία για μικρούς, αλλά και για μεγάλους, γιατί πολλές φορές ακόμα και οι μεγάλοι φοβούνται τα προβλήματά τους, τόσο που να τους κρύβονται και να μην θέλουν να τα αντιμετωπίσουν.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;