Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;

Συγγραφέας: Kobi Yamada

Εικονογράφηση: Mae Besom

Εκδόσεις: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Εχεις σκεφτεί ποτέ τί μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα; Δοκίμασες να του κρυφτείς, να το αποφύγεις ακόμα και να μεταμφιεστείς για να μην μπορεί να σε βρει. Κανένα νόημα. Κι όσο εσύ το απέφευγες, αυτό μεγάλωνε και μεγάλωνε και μεγάλωνε, κόντεψε στο τέλος να σε φάει! Μέχρι που σκέφτηκες λογικά, έβαλες τα πράγματα σε μια σειρά και το κοίταξες στα μάτια. Και τότε συνέβει κάτι μοναδικό: μέσα στο πρόβλημα είδες πως κρύβεται μια ευκαιρία.

Μετά το “Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδεά;” ο Kobi Yamada και η Mae Besom επιστρέφουν με την ιστορία ενός αγοριού και του προβλήματός του. Ο Yamada ξεκινά την αφήγηση με μία αφιέρωση στα δύο του παιδιά, με την ευχή να τους δοθούν πολλές ευκαιρίες για να γίνει η ζωή τους ενδιαφέρουσα και γεμάτη από αγάπη για να αξίζει τον κόπο. Και τα προβλήματα κρύβουν ευκαιρίες. Γιατί σε κάνουν να σκέφτεσαι και να βρίσκεις λύσεις. Σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα έκανες και σε ωθούν να γίνεις γενναίος και τολμηρός! Γιατί, τελικά, τί παραπάνω είναι ένα πρόβλημα από μια ευκαιρία να γίνεις καλύτερος; Μια ιστορία για μικρούς, αλλά και για μεγάλους, γιατί πολλές φορές ακόμα και οι μεγάλοι φοβούνται τα προβλήματά τους, τόσο που να τους κρύβονται και να μην θέλουν να τα αντιμετωπίσουν.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.