Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;

Συγγραφέας: Kobi Yamada

Εικονογράφηση: Mae Besom

Εκδόσεις: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Εχεις σκεφτεί ποτέ τί μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα; Δοκίμασες να του κρυφτείς, να το αποφύγεις ακόμα και να μεταμφιεστείς για να μην μπορεί να σε βρει. Κανένα νόημα. Κι όσο εσύ το απέφευγες, αυτό μεγάλωνε και μεγάλωνε και μεγάλωνε, κόντεψε στο τέλος να σε φάει! Μέχρι που σκέφτηκες λογικά, έβαλες τα πράγματα σε μια σειρά και το κοίταξες στα μάτια. Και τότε συνέβει κάτι μοναδικό: μέσα στο πρόβλημα είδες πως κρύβεται μια ευκαιρία.

Μετά το “Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδεά;” ο Kobi Yamada και η Mae Besom επιστρέφουν με την ιστορία ενός αγοριού και του προβλήματός του. Ο Yamada ξεκινά την αφήγηση με μία αφιέρωση στα δύο του παιδιά, με την ευχή να τους δοθούν πολλές ευκαιρίες για να γίνει η ζωή τους ενδιαφέρουσα και γεμάτη από αγάπη για να αξίζει τον κόπο. Και τα προβλήματα κρύβουν ευκαιρίες. Γιατί σε κάνουν να σκέφτεσαι και να βρίσκεις λύσεις. Σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα έκανες και σε ωθούν να γίνεις γενναίος και τολμηρός! Γιατί, τελικά, τί παραπάνω είναι ένα πρόβλημα από μια ευκαιρία να γίνεις καλύτερος; Μια ιστορία για μικρούς, αλλά και για μεγάλους, γιατί πολλές φορές ακόμα και οι μεγάλοι φοβούνται τα προβλήματά τους, τόσο που να τους κρύβονται και να μην θέλουν να τα αντιμετωπίσουν.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.