Τιμώντας τον Gianni Rodari

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ιταλού συγγραφέα Gianni Rodari, η Διεθνής Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια ετοιμάζει μια ειδική έκδοση της έκθεσης «Ιtalian Excellence» και την αφιερώνει στον μεγάλο συγγραφεα παιδικής λογοτεχνίας και στους εικονογράφους που έχουν δώσει εικόνα στο έργο του.

Η έκθεση «Εικονογράφοι για τον Gianni Rodari» είναι μια συλλογή αυθεντικών έργων 21 Ιταλών καλλιτεχνών, των Bruno Munari, Emanuele Luzzati, Altan, Beatrice Alemagna, Gaia Stella, Olimpia Zagnoli, Manuel Fior, Alessandro Sanna, Valerio Vitali, Simona Mulazzani, Chiara Armellini, Anna Laura Cantone, Fulvio Testa, Maria Chiara Di Giorgio, Giulia Orecchia, Nicoletta Costa, Federico Maggioni, Francesca Ghermandi, Pia Valentinis και Elenia Beretta. Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο του Σαν Φρανσίσκο και την υποστήριξη της περιφέρειας της Emilia-Romagna, αποτελεί φόρο τιμής στον πρώτο Ιταλό συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας που το 1970 τιμήθηκε με το βραβείο Hans Christian Andersen για το σύνολο του έργου του. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Πόρτλαντ του Ορεγκον στην Αμερική στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά η έκθεση θα ταξιδέψει στο Σαν Φρασνίσκο και από εκεί στα τέλη Μαρτίου θα βρεθεί στην έκθεση της Μπολόνια.  

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

“Building Stories”: αρχιτεκτονική και παιδικά βιβλία

Μια νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Κτιρίων στην Ουάσιγκτον DC των Ηνωμένων Πολιτειών, εξερευνά τα κτίρια, τα περιβάλλοντα και τους κόσμους που υπάρχουν μέσα σε αυτές τις ιστορίες που γράφτηκαν για να διαβαστούν από παιδιά.

Βιβλία για τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τη συναίνεση

Η σύγχρονη τάση στο παιδικό βιβλίο σταδιακά μετατοπίζει την επιλογή με βάση την εικονογράφηση και την ιστορία, σε βιβλία που το παιδί μπορεί να δει και να αποδεχτεί τον εαυτό του από πολύ μικρή ηλικία και που οι διαφορετικές πραγματικότητες παίρνουν σάρκα και οστά. Το βιβλίο συχνά καλείται να γίνει αρωγός προκειμένου να μιλήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για δύσκολα θέματα. Δύο πρόσφατες εκδόσεις που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες έρχονται να συνεισφέρουν σε αυτό.

Βιβλιοφιλικό advent calendar 2023

Είστε έτοιμοι να μετρήσουμε αντίστροφα ως την ημέρα των Χριστουγέννων με ένα ακόμα βιβλιοφιλικό ημερολογίο; Εμείς εδώ στην “Κόκκινη Αλεπού” φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία που κυκλοφόρησαν φέτος, για να διαβάζετε ένα κάθε μέρα, από σήμερα ως και τις 25 Δεκεμβρίου.