Τιμώντας τον Gianni Rodari

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ιταλού συγγραφέα Gianni Rodari, η Διεθνής Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια ετοιμάζει μια ειδική έκδοση της έκθεσης «Ιtalian Excellence» και την αφιερώνει στον μεγάλο συγγραφεα παιδικής λογοτεχνίας και στους εικονογράφους που έχουν δώσει εικόνα στο έργο του.

Η έκθεση «Εικονογράφοι για τον Gianni Rodari» είναι μια συλλογή αυθεντικών έργων 21 Ιταλών καλλιτεχνών, των Bruno Munari, Emanuele Luzzati, Altan, Beatrice Alemagna, Gaia Stella, Olimpia Zagnoli, Manuel Fior, Alessandro Sanna, Valerio Vitali, Simona Mulazzani, Chiara Armellini, Anna Laura Cantone, Fulvio Testa, Maria Chiara Di Giorgio, Giulia Orecchia, Nicoletta Costa, Federico Maggioni, Francesca Ghermandi, Pia Valentinis και Elenia Beretta. Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο του Σαν Φρανσίσκο και την υποστήριξη της περιφέρειας της Emilia-Romagna, αποτελεί φόρο τιμής στον πρώτο Ιταλό συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας που το 1970 τιμήθηκε με το βραβείο Hans Christian Andersen για το σύνολο του έργου του. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Πόρτλαντ του Ορεγκον στην Αμερική στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά η έκθεση θα ταξιδέψει στο Σαν Φρασνίσκο και από εκεί στα τέλη Μαρτίου θα βρεθεί στην έκθεση της Μπολόνια.  

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.