Το δέντρο που κάνει μωρά

Συγγραφέας: Σόφι Μπλάκολdedro-mora

Εικονογράφηση: Σόφι Μπλάκολ

Απόδοση: Μάρω Ταυρή

Εκδότης: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Μία από τις πιό κλασικές ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά είναι “από που έρχονται τα μωρά;”

Αλήθεια, πως έχετε σκεφτεί να απαντήσετε στα παιδιά σας όταν προκύψει η συγκεκριμένη ερώτηση; Θα είστε ειλικρινείς ή θα προτιμήσετε κάποια ιστορία με πελαργούς, για παράδειγμα; Η Σόφι Μπλάκολ βρήκε έναν πολύ διασκεδαστικό και αστείο τρόπο να απαντήσει στην κλασική αυτή ερώτηση. Το βιβλίο της “Το δέντρο που κάνει μωρά” δίνει – κατά τη γνώμη μου- την απάντηση έτσι όπως θα πρέπει να δωθεί: με ειλικρίνεια και τόσες λεπτομέρειες, όσες μπορεί να κατανοήσει το μυαλό ενός παιδιού σε αυτή την ηλικία.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα αγοράκι, που οι γονείς του τού ανακοινώνουν πως σε λίγο καιρό θα υποδεχτούν στο σπίτι ένα νέο μωράκι. Ενα μεγάλο ερωτηματικό σχηματίζεται πάνω από το κεφαλάκι του και οι ερωτήσεις είναι απανωτές σε γονείς, δασκάλους και φίλους: από που έρχονται λοιπόν τα μωρά; Καθένας θα του δώσει και από μία διαφορετική απάντηση, λίγο αστεία, όμως στο τέλος της ημέρας οι γονείς του, με πολύ απλά λόγια, θα του δώσουν την απάντηση που ψάχνει.

 

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** EKΛΕΙΣΕ!

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου της Σόφι Μπλάκολ “Το δέντρο που κάνει μωρά“.

Από τον διαγωνισμό θα αναδειχθεί ΕΝΑΣ νικητής.

Όροι του διαγωνισμού:

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω.  

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail την επόμενη μέρα.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.