Το δέντρο που κάνει μωρά

Συγγραφέας: Σόφι Μπλάκολdedro-mora

Εικονογράφηση: Σόφι Μπλάκολ

Απόδοση: Μάρω Ταυρή

Εκδότης: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Μία από τις πιό κλασικές ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά είναι “από που έρχονται τα μωρά;”

Αλήθεια, πως έχετε σκεφτεί να απαντήσετε στα παιδιά σας όταν προκύψει η συγκεκριμένη ερώτηση; Θα είστε ειλικρινείς ή θα προτιμήσετε κάποια ιστορία με πελαργούς, για παράδειγμα; Η Σόφι Μπλάκολ βρήκε έναν πολύ διασκεδαστικό και αστείο τρόπο να απαντήσει στην κλασική αυτή ερώτηση. Το βιβλίο της “Το δέντρο που κάνει μωρά” δίνει – κατά τη γνώμη μου- την απάντηση έτσι όπως θα πρέπει να δωθεί: με ειλικρίνεια και τόσες λεπτομέρειες, όσες μπορεί να κατανοήσει το μυαλό ενός παιδιού σε αυτή την ηλικία.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα αγοράκι, που οι γονείς του τού ανακοινώνουν πως σε λίγο καιρό θα υποδεχτούν στο σπίτι ένα νέο μωράκι. Ενα μεγάλο ερωτηματικό σχηματίζεται πάνω από το κεφαλάκι του και οι ερωτήσεις είναι απανωτές σε γονείς, δασκάλους και φίλους: από που έρχονται λοιπόν τα μωρά; Καθένας θα του δώσει και από μία διαφορετική απάντηση, λίγο αστεία, όμως στο τέλος της ημέρας οι γονείς του, με πολύ απλά λόγια, θα του δώσουν την απάντηση που ψάχνει.

 

 

***ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ*** EKΛΕΙΣΕ!

Η Κόκκινη Αλεπού και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου της Σόφι Μπλάκολ “Το δέντρο που κάνει μωρά“.

Από τον διαγωνισμό θα αναδειχθεί ΕΝΑΣ νικητής.

Όροι του διαγωνισμού:

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αφήσετε το σχόλιό σας και το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια παρακάτω.  

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Ο νικητής θα ενημερωθεί με e-mail την επόμενη μέρα.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.