Το δόντι & Πριτς

Συγγραφέας – εικονογράφος: Leslie Patricelli
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 1+

Δύο βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά πολύ μικρών ηλικιών μας έφερε η Μικρή Σελήνη, συστήνοντάς μας παράλληλα την Αμερικανίδα δημιουργό Leslie Patricelli. “Το δόντι” και το “Πριτς” είναι χαρτονένια βιβλία, μικρών διαστάσεων, ιδανικά για μικρά χεράκια που θέλουν να εξερευνήσουν και να ξεφυλλίσουν (χωρίς να μπορούν εύκολα να σκίσουν) τον πολύχρωμο κόσμο που δημιούρησε η Patricelli. Και στα δύο η δημιουργός κάνει μια εισαγωγή σε θέματα που “απασχολούν” τα μωρά, όπως τα πρώτα δόντια ή οι διάφοροι θόρυβοι που παράγει το σώμα μας και με πού χιούμορ, ειδικά στο “Πριτς”, μιλάει για την ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. Mε τα λαμπερά χρώματα και τις έντονες γραμμές, η Patricelli κεντρίζει το ενδιαφέρον των μωρών και με κείμενο τόσο όσο αφηγείται μικρές ιστορίες με μεγάλη σημασία. Να σημειωθεί, ότι τα δύο αυτά βιβλία αποτελούν μέρος της μεγάλης σειράς (24 βιβλία συνολικά) της Patricelli για μωρά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.