Το δόντι & Πριτς

Συγγραφέας – εικονογράφος: Leslie Patricelli
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 1+

Δύο βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά πολύ μικρών ηλικιών μας έφερε η Μικρή Σελήνη, συστήνοντάς μας παράλληλα την Αμερικανίδα δημιουργό Leslie Patricelli. “Το δόντι” και το “Πριτς” είναι χαρτονένια βιβλία, μικρών διαστάσεων, ιδανικά για μικρά χεράκια που θέλουν να εξερευνήσουν και να ξεφυλλίσουν (χωρίς να μπορούν εύκολα να σκίσουν) τον πολύχρωμο κόσμο που δημιούρησε η Patricelli. Και στα δύο η δημιουργός κάνει μια εισαγωγή σε θέματα που “απασχολούν” τα μωρά, όπως τα πρώτα δόντια ή οι διάφοροι θόρυβοι που παράγει το σώμα μας και με πού χιούμορ, ειδικά στο “Πριτς”, μιλάει για την ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. Mε τα λαμπερά χρώματα και τις έντονες γραμμές, η Patricelli κεντρίζει το ενδιαφέρον των μωρών και με κείμενο τόσο όσο αφηγείται μικρές ιστορίες με μεγάλη σημασία. Να σημειωθεί, ότι τα δύο αυτά βιβλία αποτελούν μέρος της μεγάλης σειράς (24 βιβλία συνολικά) της Patricelli για μωρά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.