Το επίσημο εγχειρίδιο του αστροναύτη

Συγγραφέας: Λούι Στόουελ
Εικονογράφηση: Ρότζερ Σίμο, Ανταμ Λάρκουμ, Τζέιμι Μπολ
Μετάφραση: Σοφία Παχή
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Χρονιά έκδοσης: 2016
Ηλικίες: 9+

 

Ενα από τα πιο πιο γοητευτικά, αλλά συνάμα πιο δύσκολα επαγγέλματα στον κόσμο είναι αυτό του αστροναύτη. Είναι το επάγγελμα που πολλά παιδιά επιλέγουν να πουν όταν τους ρωτάς “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;” , αλλά και αυτό με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Σε συνεργασία με τoν Βρετανικό και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, η Λούι Στόουελ (Louie Stowell) επιχειρεί να δώσει μια γεύση από το τι σημαίνει να είσαι αστροναύτης, τις δοκιμασίες που πρέπει να περάσει κάποιος για να φτάσει να ταξιδέψει στο διάστημα, την εκπαίδευση που πρέπει να λάβει, μοιράζεται μαζί με τους αναγνώστες της μυστικά της εκπαίδευσης, τι συμβαίνει πριν και μετά την απογείωση, πώς είναι ένας διαστημικός σταθμός, πώς περνούν τις ώρες τους οι αστροναύτες και ένα σωρό άλλες σημαντικές αλλά και διασκεδαστικές πληροφορίες για την πραγματική ζωή των αστροναυτών. Με χιούμορ αλλά και εικονογράφηση που ταιριάζει στο συγκεκριμένο ηλικιακό προφίλ και πρόλογο γραμμένο από έναν πραγματικό αστροναύτη, τον Τιμ Πικ (Tim Peake) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, το βιβλίο είναι το απόλυτο εγχειρίδιο για όποιον ή όποια θέλει μια μέρα να ταξιδέψει στο διάστημα.

To βιβλίο εντάσσεται στην κατηγορία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), βιβλία γνώσεων για παιδιά και έχει βραβευτεί με το Ασημένιο Βραβείο στα Practical Preschool and Primary Teacher Update awards.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.