Το επίσημο εγχειρίδιο του αστροναύτη

Συγγραφέας: Λούι Στόουελ
Εικονογράφηση: Ρότζερ Σίμο, Ανταμ Λάρκουμ, Τζέιμι Μπολ
Μετάφραση: Σοφία Παχή
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Χρονιά έκδοσης: 2016
Ηλικίες: 9+

 

Ενα από τα πιο πιο γοητευτικά, αλλά συνάμα πιο δύσκολα επαγγέλματα στον κόσμο είναι αυτό του αστροναύτη. Είναι το επάγγελμα που πολλά παιδιά επιλέγουν να πουν όταν τους ρωτάς “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;” , αλλά και αυτό με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Σε συνεργασία με τoν Βρετανικό και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, η Λούι Στόουελ (Louie Stowell) επιχειρεί να δώσει μια γεύση από το τι σημαίνει να είσαι αστροναύτης, τις δοκιμασίες που πρέπει να περάσει κάποιος για να φτάσει να ταξιδέψει στο διάστημα, την εκπαίδευση που πρέπει να λάβει, μοιράζεται μαζί με τους αναγνώστες της μυστικά της εκπαίδευσης, τι συμβαίνει πριν και μετά την απογείωση, πώς είναι ένας διαστημικός σταθμός, πώς περνούν τις ώρες τους οι αστροναύτες και ένα σωρό άλλες σημαντικές αλλά και διασκεδαστικές πληροφορίες για την πραγματική ζωή των αστροναυτών. Με χιούμορ αλλά και εικονογράφηση που ταιριάζει στο συγκεκριμένο ηλικιακό προφίλ και πρόλογο γραμμένο από έναν πραγματικό αστροναύτη, τον Τιμ Πικ (Tim Peake) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, το βιβλίο είναι το απόλυτο εγχειρίδιο για όποιον ή όποια θέλει μια μέρα να ταξιδέψει στο διάστημα.

To βιβλίο εντάσσεται στην κατηγορία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), βιβλία γνώσεων για παιδιά και έχει βραβευτεί με το Ασημένιο Βραβείο στα Practical Preschool and Primary Teacher Update awards.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.