Το ηλιακό σύστημα: η σειρά

Συγγραφείς: Nuria Roca & Carol Isern

Εικονογράφηση: Rocio Bonilla

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η πολυγραφότατη Ισπανίδα συγγραφέας Nuria Roca συνεργάζεται με την Carol Isern και μαζί με την εικονογράφο και δημιουργό παιδικών βιβλίων Rocio Bonilla έφτιαξαν μια σειρά βιβλίων για μικρούς εξερευνητές και αστρονόμους. Η σειρά “Το ηλιακό σύστημα” αποτελείται από τέσσερα βιβλία που το κάθε ένα ξεχωριστά ασχολείται με το Φεγγάρι, τη Γη, τον Ουρανό και τον Ηλιο. Μέσα από τις ιστορίες του Αλέξη και της Αλίκης και με τη βοήθεια της μαμάς του που είναι Αστροφυσικός, τα δύο αδέρφια μαθαίνουν για τους πλανήτες, γιατί περιστρέφονται, για τις φάσεις της Σελήνης, για τον Ηλιο, τις εποχές, τη μέρα και τη νύχτα, για τη Γη ακόμα και για τους δεινόσαυρους. Τα βιβλία είναι γραμμένα σε πολύ απλή και κατανοητή γλώσσα και τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα ίδια που θα έκαναν παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω. Η εικονογράφηση της Bonilla συμπληρώνει τις φανταστικές ιστορίες για το διάστημα, τους πλανήτες, τη Γη και τον Ηλιο. Στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων υπάρχουν πειράματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά ή παιχνίδια που μπορούν να παίξουν για να κατανοήσουν καλύτερα το διάστημα, όπως και αρκετές πληροφορίες για τους γονείς.

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.