Το ηλιακό σύστημα: η σειρά

Συγγραφείς: Nuria Roca & Carol Isern

Εικονογράφηση: Rocio Bonilla

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η πολυγραφότατη Ισπανίδα συγγραφέας Nuria Roca συνεργάζεται με την Carol Isern και μαζί με την εικονογράφο και δημιουργό παιδικών βιβλίων Rocio Bonilla έφτιαξαν μια σειρά βιβλίων για μικρούς εξερευνητές και αστρονόμους. Η σειρά “Το ηλιακό σύστημα” αποτελείται από τέσσερα βιβλία που το κάθε ένα ξεχωριστά ασχολείται με το Φεγγάρι, τη Γη, τον Ουρανό και τον Ηλιο. Μέσα από τις ιστορίες του Αλέξη και της Αλίκης και με τη βοήθεια της μαμάς του που είναι Αστροφυσικός, τα δύο αδέρφια μαθαίνουν για τους πλανήτες, γιατί περιστρέφονται, για τις φάσεις της Σελήνης, για τον Ηλιο, τις εποχές, τη μέρα και τη νύχτα, για τη Γη ακόμα και για τους δεινόσαυρους. Τα βιβλία είναι γραμμένα σε πολύ απλή και κατανοητή γλώσσα και τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα ίδια που θα έκαναν παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω. Η εικονογράφηση της Bonilla συμπληρώνει τις φανταστικές ιστορίες για το διάστημα, τους πλανήτες, τη Γη και τον Ηλιο. Στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων υπάρχουν πειράματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά ή παιχνίδια που μπορούν να παίξουν για να κατανοήσουν καλύτερα το διάστημα, όπως και αρκετές πληροφορίες για τους γονείς.

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.