Το ηλιακό σύστημα: η σειρά

Συγγραφείς: Nuria Roca & Carol Isern

Εικονογράφηση: Rocio Bonilla

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η πολυγραφότατη Ισπανίδα συγγραφέας Nuria Roca συνεργάζεται με την Carol Isern και μαζί με την εικονογράφο και δημιουργό παιδικών βιβλίων Rocio Bonilla έφτιαξαν μια σειρά βιβλίων για μικρούς εξερευνητές και αστρονόμους. Η σειρά “Το ηλιακό σύστημα” αποτελείται από τέσσερα βιβλία που το κάθε ένα ξεχωριστά ασχολείται με το Φεγγάρι, τη Γη, τον Ουρανό και τον Ηλιο. Μέσα από τις ιστορίες του Αλέξη και της Αλίκης και με τη βοήθεια της μαμάς του που είναι Αστροφυσικός, τα δύο αδέρφια μαθαίνουν για τους πλανήτες, γιατί περιστρέφονται, για τις φάσεις της Σελήνης, για τον Ηλιο, τις εποχές, τη μέρα και τη νύχτα, για τη Γη ακόμα και για τους δεινόσαυρους. Τα βιβλία είναι γραμμένα σε πολύ απλή και κατανοητή γλώσσα και τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα ίδια που θα έκαναν παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω. Η εικονογράφηση της Bonilla συμπληρώνει τις φανταστικές ιστορίες για το διάστημα, τους πλανήτες, τη Γη και τον Ηλιο. Στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων υπάρχουν πειράματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά ή παιχνίδια που μπορούν να παίξουν για να κατανοήσουν καλύτερα το διάστημα, όπως και αρκετές πληροφορίες για τους γονείς.

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.