Το λευκό λιοντάρι

Συγγραφέας: Jim Helmore

Εικονογράφηση: Richard Jones

Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

H Σοφία μετακομίζει με τη μαμά της στο νέο τους σπίτι. Είναι βράδυ, έξω σκοτάδι και μέσα το καινούργιο σπίτι κάτασπρο και άδειο. Αχ, πόσο θα ήθελε η Σοφία να έχει έναν φίλο να παίξει! Ωσπου ακούει μια φωνή, μια γλυκιά, βαθιά φωνή να τη ρωτάει: “Θες να παίξουμε;”. Μα δεν είναι κανείς εκεί. Κοιτώντας πιο προσεχτικά η Σοφία θα δει ένα μεγάλο λευκό λιοντάρι να την κοιτάει. Από που ξεφύτρωσε αυτό; Μα από τους λευκούς τοίχους! Εκεί μένει. Και οι δυο τους θα γίνουν φίλοι και θα παίζουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Μια μέρα η Σοφία θα παρατηρήσει δύο αγόρια που παίζουν έξω από το παράθυρό της. Το λιοντάρι θα την παροτρύνει να βγει έξω και να τους γνωρίσει, μα εκείνη διστάζει. Δεν τους ξέρει. Την επόμενη μέρα το ένα αγόρι θα χτυπήσει το κουδούνι της και θα της ζητήσει να παίξουν μαζί. Εξω από το σπίτι. Κι ένας καινούργιος, διασκεδαστικός κόσμος θα ανοίξει για τη μικρή Σοφία.

Το βιβλίο του Jim Helmore μιλάει με τον πιο όμορφο τρόπο για τη φιλία, τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας, το κουράγιο και το θάρρος που χρειάζεται να έχουμε για να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά και για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ενα μαγικό βιβλίο σαν τη μαγική, αλλά και ζεστή αγκαλιά του λιονταριού, με μαγική εικονογράφηση από τον Richard Jones, που χρησιμοποιεί όλη την παλέτα των χρωμάτων για να δείξει την εναλλαγή στα συναισθήματα (σκούρα χρώματα και μουντά στην αρχή, ζωντανά και λαμπερά προς το τέλος). Γιατί όλοι χρειαζόμαστε κάποιον ή κάτι να μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά πάντα χρειαζόμαστε και κάποιον που να μπορέσει να μας βγάλει από τη βολή και την ασφάλειά μας και να μας δείξει τι υπάρχει εκεί έξω.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;