Το λευκό λιοντάρι

Συγγραφέας: Jim Helmore

Εικονογράφηση: Richard Jones

Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

H Σοφία μετακομίζει με τη μαμά της στο νέο τους σπίτι. Είναι βράδυ, έξω σκοτάδι και μέσα το καινούργιο σπίτι κάτασπρο και άδειο. Αχ, πόσο θα ήθελε η Σοφία να έχει έναν φίλο να παίξει! Ωσπου ακούει μια φωνή, μια γλυκιά, βαθιά φωνή να τη ρωτάει: “Θες να παίξουμε;”. Μα δεν είναι κανείς εκεί. Κοιτώντας πιο προσεχτικά η Σοφία θα δει ένα μεγάλο λευκό λιοντάρι να την κοιτάει. Από που ξεφύτρωσε αυτό; Μα από τους λευκούς τοίχους! Εκεί μένει. Και οι δυο τους θα γίνουν φίλοι και θα παίζουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Μια μέρα η Σοφία θα παρατηρήσει δύο αγόρια που παίζουν έξω από το παράθυρό της. Το λιοντάρι θα την παροτρύνει να βγει έξω και να τους γνωρίσει, μα εκείνη διστάζει. Δεν τους ξέρει. Την επόμενη μέρα το ένα αγόρι θα χτυπήσει το κουδούνι της και θα της ζητήσει να παίξουν μαζί. Εξω από το σπίτι. Κι ένας καινούργιος, διασκεδαστικός κόσμος θα ανοίξει για τη μικρή Σοφία.

Το βιβλίο του Jim Helmore μιλάει με τον πιο όμορφο τρόπο για τη φιλία, τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας, το κουράγιο και το θάρρος που χρειάζεται να έχουμε για να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά και για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ενα μαγικό βιβλίο σαν τη μαγική, αλλά και ζεστή αγκαλιά του λιονταριού, με μαγική εικονογράφηση από τον Richard Jones, που χρησιμοποιεί όλη την παλέτα των χρωμάτων για να δείξει την εναλλαγή στα συναισθήματα (σκούρα χρώματα και μουντά στην αρχή, ζωντανά και λαμπερά προς το τέλος). Γιατί όλοι χρειαζόμαστε κάποιον ή κάτι να μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά πάντα χρειαζόμαστε και κάποιον που να μπορέσει να μας βγάλει από τη βολή και την ασφάλειά μας και να μας δείξει τι υπάρχει εκεί έξω.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.