Το μεγάλο ΑΑΑ – ΟΟΟ

Συγγραφέας – εικονογράφος: Jonny Lambert

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 1+, 3+

 

Μαύρο σκοτάδι έχει πέσει στο δάσος και όλα τα ζώα ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Τη γαλήνη και την ηρεμία όμως θα διαταράξει ένα φοβερό και τρομερό ουρλιαχτό! Τι ήταν αυτό; Το ποντικάκι σκαρφαλώνει τρομαγμένο στο κλαδί ενός δέντρου και βλέπει την κουκουβάγια έντρομη και με τα ματια γουρλωμένα να το ρωτά αν αυτό έκανε εκείνο τον απαίσιο θόρυβο. Ομως, όχι, ούτε το ποντικάκι, ούτε η κουκουβάγια έβγαλαν αυτό το τρομερό ΑΑΑ-ΟΟΟ. Ούτε η αρκούδα, ούτε ο τάρανδος, η πάπια, η χήνα και το περιστέρι, ούτε κι ο λύκος που από τον φόβο τους σκαρφάλωσαν όλα πάνω στο δέντρο. Μα το κλαδί που κάθονται από το βάρος θα λυγίσει και θα σπάσει και όλα μαζί θα βρεθούν στον αέρα πριν προσγειωθούν ανώμαλα στο χώμα. Και τότε θα βρουν ποιος έκανε αυτό το φοβερό και τρομερό ΑΑΑ-ΟΟΟ.

Ο Jonny Lambert που τον γνωρίσαμε μέσα από το “Το μικρό Γιατί” αφηγείται και εικονογραφεί ακόμα μία όμορφη ιστορία, που με τη χρήση του χιούμορ μας μιλάει για τον φόβο. Ολοι φοβόμαστε το σκοτάδι κι ας είμαστε ζώα φοβερά και τρομερά, όλοι θέλουμε μια ζεστή αγκαλιά και κάποιον να μας καθησυχάσει ότι όλα θα πάνε καλά και θα είμαστε ασφαλείς. Ολοι. Ακόμα και τα πιο μεγάλα ζώα του δάσους. Ιδανικό ανάγνωσμα για να κατανοήσουμε ότι ο φόβος είναι μέσα στο μυαλό μας και ότι όλοι φοβούνται, μεγάλοι και μικροί,

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Με τα φτερά τους ενωμένα

Η ιστορία του Κλεπέταν και της Μαλένα, η ιστορία δύο λευκοπελαργών, μας χαρίζει απλόχερα – όπως έτσι κι αλλιώς κάνει

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.