Το μεγάλο ΑΑΑ – ΟΟΟ

Συγγραφέας – εικονογράφος: Jonny Lambert

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 1+, 3+

 

Μαύρο σκοτάδι έχει πέσει στο δάσος και όλα τα ζώα ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Τη γαλήνη και την ηρεμία όμως θα διαταράξει ένα φοβερό και τρομερό ουρλιαχτό! Τι ήταν αυτό; Το ποντικάκι σκαρφαλώνει τρομαγμένο στο κλαδί ενός δέντρου και βλέπει την κουκουβάγια έντρομη και με τα ματια γουρλωμένα να το ρωτά αν αυτό έκανε εκείνο τον απαίσιο θόρυβο. Ομως, όχι, ούτε το ποντικάκι, ούτε η κουκουβάγια έβγαλαν αυτό το τρομερό ΑΑΑ-ΟΟΟ. Ούτε η αρκούδα, ούτε ο τάρανδος, η πάπια, η χήνα και το περιστέρι, ούτε κι ο λύκος που από τον φόβο τους σκαρφάλωσαν όλα πάνω στο δέντρο. Μα το κλαδί που κάθονται από το βάρος θα λυγίσει και θα σπάσει και όλα μαζί θα βρεθούν στον αέρα πριν προσγειωθούν ανώμαλα στο χώμα. Και τότε θα βρουν ποιος έκανε αυτό το φοβερό και τρομερό ΑΑΑ-ΟΟΟ.

Ο Jonny Lambert που τον γνωρίσαμε μέσα από το “Το μικρό Γιατί” αφηγείται και εικονογραφεί ακόμα μία όμορφη ιστορία, που με τη χρήση του χιούμορ μας μιλάει για τον φόβο. Ολοι φοβόμαστε το σκοτάδι κι ας είμαστε ζώα φοβερά και τρομερά, όλοι θέλουμε μια ζεστή αγκαλιά και κάποιον να μας καθησυχάσει ότι όλα θα πάνε καλά και θα είμαστε ασφαλείς. Ολοι. Ακόμα και τα πιο μεγάλα ζώα του δάσους. Ιδανικό ανάγνωσμα για να κατανοήσουμε ότι ο φόβος είναι μέσα στο μυαλό μας και ότι όλοι φοβούνται, μεγάλοι και μικροί,

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.