Το μεγάλο ΑΑΑ – ΟΟΟ

Συγγραφέας – εικονογράφος: Jonny Lambert

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 1+, 3+

 

Μαύρο σκοτάδι έχει πέσει στο δάσος και όλα τα ζώα ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Τη γαλήνη και την ηρεμία όμως θα διαταράξει ένα φοβερό και τρομερό ουρλιαχτό! Τι ήταν αυτό; Το ποντικάκι σκαρφαλώνει τρομαγμένο στο κλαδί ενός δέντρου και βλέπει την κουκουβάγια έντρομη και με τα ματια γουρλωμένα να το ρωτά αν αυτό έκανε εκείνο τον απαίσιο θόρυβο. Ομως, όχι, ούτε το ποντικάκι, ούτε η κουκουβάγια έβγαλαν αυτό το τρομερό ΑΑΑ-ΟΟΟ. Ούτε η αρκούδα, ούτε ο τάρανδος, η πάπια, η χήνα και το περιστέρι, ούτε κι ο λύκος που από τον φόβο τους σκαρφάλωσαν όλα πάνω στο δέντρο. Μα το κλαδί που κάθονται από το βάρος θα λυγίσει και θα σπάσει και όλα μαζί θα βρεθούν στον αέρα πριν προσγειωθούν ανώμαλα στο χώμα. Και τότε θα βρουν ποιος έκανε αυτό το φοβερό και τρομερό ΑΑΑ-ΟΟΟ.

Ο Jonny Lambert που τον γνωρίσαμε μέσα από το “Το μικρό Γιατί” αφηγείται και εικονογραφεί ακόμα μία όμορφη ιστορία, που με τη χρήση του χιούμορ μας μιλάει για τον φόβο. Ολοι φοβόμαστε το σκοτάδι κι ας είμαστε ζώα φοβερά και τρομερά, όλοι θέλουμε μια ζεστή αγκαλιά και κάποιον να μας καθησυχάσει ότι όλα θα πάνε καλά και θα είμαστε ασφαλείς. Ολοι. Ακόμα και τα πιο μεγάλα ζώα του δάσους. Ιδανικό ανάγνωσμα για να κατανοήσουμε ότι ο φόβος είναι μέσα στο μυαλό μας και ότι όλοι φοβούνται, μεγάλοι και μικροί,

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.