Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

Συγγραφέας – εικονογράφος: James Norbury
Μετάφραση: Σοφία Τάπα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 12+, 15+, 17+, ενήλικες

Δύο φίλοι, ένα μεγαλόσωμο πάντα κι ένας μικρός δράκος, ξεκινούν ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου. Κατά τη διάρκειά του συχνά χάνονται και, ενώ δε γνωρίζουν πού βρίσκονται, συναντούν πολλά υπέροχα πράγμτα, που ίσως δεν θα είχαν ανακαλύψει ποτέ, αν είχαν πάρει τον σωστό δρόμο. Οι δυο τους εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τις δυσκολίες που μας ενώνουν και την ευτυχία.

Ο James Norbury είναι μια περίεργη περίπτωση συγγραφέα και εικονογράφου. Ζώντας με τους γονείς του, εκ των οποίων ο πατέρας του ήταν καλλιτέχνης, από νωρίς εξοικιώθηκε με τις τέχνες και τη ζωγραφική. Μεγαλώνοντας σπούδασε ζωολογία την οποία ποτέ δεν εξάσκησε, για να βρεθεί κάποια στιγμή στη ζωή του να δουλεύει εθελοντικά για την οργάνωση «Ο Καλός Σαμαρίτης» στη Μεγάλη Βρετανία. Μέσα από την επαφή του με τον κόσμο και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν άνλτησε έμπνευση και ξεκίνησε την εικονογράφηση των περιπετειών του Μεγάλου Πάντα και του Μικρού Δράκου. Με όχημα τη βουδιστική φιλοσοφία, θέλησε μέσα από την ιστορία των δύο αυτών χαρακτήρων να μοιραστεί – αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έπειτα με το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό – τις ιδέες που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις δικές του δύσκολες στιγμές.

Το Μεγάλο πάντα και ο Μικρός Δράκος είναι ένα αλληγορικό βιβλίο έμπνευσης, που εξερευνά την καλή πλευρά των ανθρώπων δίνοντας δύναμη σε όσους αισθάνονται χαμένοι.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε στην Κόκκινη Αλεπού ο δημιουργός του βιβλίου «Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.