Το ρολόι του Άι Βασίλη

Συγγραφέας: Βασιλική Μαύρου

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Εκδόσεις: Σαϊτης

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Αναστάτωση επικρατεί στο σπίτι και το εργαστήριο του Άι Βασίλη. Τα ξωτικά δεν κάνουν τη δουλειά τους με χαρά, όπως συνήθως, και τα παράπονα έρχονται από παντού. Ο Ταγκ ο χρονοτεχνίτης συμπεριφέρεται απαίσια στα άλλα ξωτικά, τα υποβιβάζει, τα κοροϊδεύει και θεωρεί πως εκείνος είναι ανώτερος όλων. Η αλήθεια είναι πως ο Ταγκ είναι υπεύθυνος για το τεράστιο ρολόι, εκείνο που κρύβει το μυστικό του Άι Βασίλη: πώς δηλαδή καταφέρνει μέσα σε μία νύχτα να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Η στάση του όμως είναι απαράδεκτη κι όταν ο Άι Βασίλης θα προσπαθήσει να του μιλήσει για να καταλάβει τι συμβαίνει, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη διανομή των δώρων στα παιδιά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Ταγκ, εκνευρισμένος από την πρόταση του Αγιου Βασίλη να τον απαλλάξει για λίγο από τα καθήκοντά του και να τον τοποθετήσει για μία μέρα στο αμπαλάζ, τον θυμώνει τόσο πολύ που αποφασίζει να προδώσει το μυστικό στους μοχθηρούς καλικάτζαρους. Τι θα γίνει όταν το κόκκινο πετράδι που αποτελεί την πηγή ενέργειας του μεγάλου ρολογιού θα βρεθεί στα χέρια του Νόρμες, του βασιλιά των καλικάτζαρων; Μόνο ο Ταγκ μπορεί να δώσει τη λύση! Μια περιπέτεια χριστουγεννιάτικη με φόντο τον Βόρειο Πόλο, με τη μαγική εικονογράφιση της Ρένιας Μεταλληνού.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.