Το ρολόι του Άι Βασίλη

Συγγραφέας: Βασιλική Μαύρου

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Εκδόσεις: Σαϊτης

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Αναστάτωση επικρατεί στο σπίτι και το εργαστήριο του Άι Βασίλη. Τα ξωτικά δεν κάνουν τη δουλειά τους με χαρά, όπως συνήθως, και τα παράπονα έρχονται από παντού. Ο Ταγκ ο χρονοτεχνίτης συμπεριφέρεται απαίσια στα άλλα ξωτικά, τα υποβιβάζει, τα κοροϊδεύει και θεωρεί πως εκείνος είναι ανώτερος όλων. Η αλήθεια είναι πως ο Ταγκ είναι υπεύθυνος για το τεράστιο ρολόι, εκείνο που κρύβει το μυστικό του Άι Βασίλη: πώς δηλαδή καταφέρνει μέσα σε μία νύχτα να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Η στάση του όμως είναι απαράδεκτη κι όταν ο Άι Βασίλης θα προσπαθήσει να του μιλήσει για να καταλάβει τι συμβαίνει, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη διανομή των δώρων στα παιδιά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Ταγκ, εκνευρισμένος από την πρόταση του Αγιου Βασίλη να τον απαλλάξει για λίγο από τα καθήκοντά του και να τον τοποθετήσει για μία μέρα στο αμπαλάζ, τον θυμώνει τόσο πολύ που αποφασίζει να προδώσει το μυστικό στους μοχθηρούς καλικάτζαρους. Τι θα γίνει όταν το κόκκινο πετράδι που αποτελεί την πηγή ενέργειας του μεγάλου ρολογιού θα βρεθεί στα χέρια του Νόρμες, του βασιλιά των καλικάτζαρων; Μόνο ο Ταγκ μπορεί να δώσει τη λύση! Μια περιπέτεια χριστουγεννιάτικη με φόντο τον Βόρειο Πόλο, με τη μαγική εικονογράφιση της Ρένιας Μεταλληνού.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;