Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ Τιουλέιν

Συγγραφέας: Kate DiCamillo
Εικονογράφηση: Bagram Ibatoulline
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου & Αγγελος Αγγελίδης
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη του μετάφραση και κυκλοφορία στα ελληνικά, το παιδικό αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να ξαναγνωρίσει τον ένα και μοναδικό Έντουαρντ Τιουλέιν.

Ας αρχίσουμε όμως την ιστορία: Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας πορσελάνινος λαγός με γούνινα αυτάκια. Τον έλεγαν Έντουαρντ Τιουλέιν και ανήκε σε ένα δεκάχρονο μελαχρινό κορίτσι που άκουγε στο όνομα Αμπιλίν. Ο Έντουαρντ ήταν πολύ ξεχωριστός και έμοιαζε να έχει όλα όσα θα επιθυμούσε κάθε πορσελάνινος λαγός. Η Αμπιλίν τον υπεραγαπούσε και του μιλούσε σαν να ήταν αληθινός, ενώ ακόμα κι οι μεγάλοι του φέρονταν με καλοσύνη. Ο Έντουαρντ, ωστόσο, δεν καταλάβαινε πόσο τυχερός ήταν, μέχρι την ημέρα που έπεσε από την κουπαστή ενός υπερωκεάνιου και χάθηκε στη θάλασσα. Εκεί, στον βυθό, ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή του τι σημαίνει σκοτάδι, φόβος, αβεβαιότητα… Το ίδιο ένιωσε και τότε που αποχωρίστηκε τη γυναίκα ενός καλόκαρδου ψαρά για να καταλήξει σ’ έναν σκουπιδότοπο. Και τη στιγμή που ένιωσε έναν δυνατό πόνο βαθιά μέσα στο πορσελάνινο στήθος του όταν βρέθηκε στο πλάι ενός άστεγου και στην αγκαλιά ενός αγοριού που έπαιζε φυσαρμόνικα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ φτάσει στο τέλος του, η εύθραυστη καρδιά του θα σαλεύει από αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Η Κέιτ ΝτιΚαμίλο είναι μια από τις πιο σημαντικές και σπουδαίες παραμυθούδες που γνωρίζουμε. Εχει μια απίστευτη ικανότητα να αφηγείται μέσω των βιβλίων της ιστορίες που μαγεύουν τους αναγνώστες της. Είναι αγαπητοί από τα παιδιά γιατί οι ιστορίες που σκαρφίζεται τα αφορούν.

Έτσι κι εδώ, στο βιβλίο με τίτλο Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ Τιουλέιν, τα παιδιά θα αγαπήσουν την ιστορία του του Έντουαρντ Τιουλέιν, θα αγαπήσουν τη γραφή της ΝτιΚαμίλο, θα μπουν στον κόσμο του πορσελάνινου αυτού λαγού και θα ζήσουν μαζί τους τις περιπέτειές του. Δεκαπέντε χρόνια μετά και όσα παιδιά τον είχαν γνωρίσει τότε είναι σίγουρο ότι τον θυμούνται ακόμα. Δεκαπέντε χρόνια μετά και Το θαυμαστό ταξίδι του Εντουαρντ Τιουλέιν έρχεται να μαγέψει μια νέα γενιά παιδιών.


ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.