Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ Τιουλέιν

Συγγραφέας: Kate DiCamillo
Εικονογράφηση: Bagram Ibatoulline
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου & Αγγελος Αγγελίδης
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 9+

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη του μετάφραση και κυκλοφορία στα ελληνικά, το παιδικό αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να ξαναγνωρίσει τον ένα και μοναδικό Έντουαρντ Τιουλέιν.

Ας αρχίσουμε όμως την ιστορία: Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας πορσελάνινος λαγός με γούνινα αυτάκια. Τον έλεγαν Έντουαρντ Τιουλέιν και ανήκε σε ένα δεκάχρονο μελαχρινό κορίτσι που άκουγε στο όνομα Αμπιλίν. Ο Έντουαρντ ήταν πολύ ξεχωριστός και έμοιαζε να έχει όλα όσα θα επιθυμούσε κάθε πορσελάνινος λαγός. Η Αμπιλίν τον υπεραγαπούσε και του μιλούσε σαν να ήταν αληθινός, ενώ ακόμα κι οι μεγάλοι του φέρονταν με καλοσύνη. Ο Έντουαρντ, ωστόσο, δεν καταλάβαινε πόσο τυχερός ήταν, μέχρι την ημέρα που έπεσε από την κουπαστή ενός υπερωκεάνιου και χάθηκε στη θάλασσα. Εκεί, στον βυθό, ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή του τι σημαίνει σκοτάδι, φόβος, αβεβαιότητα… Το ίδιο ένιωσε και τότε που αποχωρίστηκε τη γυναίκα ενός καλόκαρδου ψαρά για να καταλήξει σ’ έναν σκουπιδότοπο. Και τη στιγμή που ένιωσε έναν δυνατό πόνο βαθιά μέσα στο πορσελάνινο στήθος του όταν βρέθηκε στο πλάι ενός άστεγου και στην αγκαλιά ενός αγοριού που έπαιζε φυσαρμόνικα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ φτάσει στο τέλος του, η εύθραυστη καρδιά του θα σαλεύει από αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Η Κέιτ ΝτιΚαμίλο είναι μια από τις πιο σημαντικές και σπουδαίες παραμυθούδες που γνωρίζουμε. Εχει μια απίστευτη ικανότητα να αφηγείται μέσω των βιβλίων της ιστορίες που μαγεύουν τους αναγνώστες της. Είναι αγαπητοί από τα παιδιά γιατί οι ιστορίες που σκαρφίζεται τα αφορούν.

Έτσι κι εδώ, στο βιβλίο με τίτλο Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ Τιουλέιν, τα παιδιά θα αγαπήσουν την ιστορία του του Έντουαρντ Τιουλέιν, θα αγαπήσουν τη γραφή της ΝτιΚαμίλο, θα μπουν στον κόσμο του πορσελάνινου αυτού λαγού και θα ζήσουν μαζί τους τις περιπέτειές του. Δεκαπέντε χρόνια μετά και όσα παιδιά τον είχαν γνωρίσει τότε είναι σίγουρο ότι τον θυμούνται ακόμα. Δεκαπέντε χρόνια μετά και Το θαυμαστό ταξίδι του Εντουαρντ Τιουλέιν έρχεται να μαγέψει μια νέα γενιά παιδιών.


ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το φιλάκι για αντίο

Η Audrey Penn μας έχει συνηθίσει σε βιβλία για τις δύσκολες στιγμές των μικρών παιδιών. Εδώ οι εκδόσεις Ciel μας

Μέδουσα

Αυτή η σκληρόδετη και πλούσια εικονογραφημένη έκδοση δεν είναι απλώς μια ακόμα αναδιήγηση ενός μύθου, αλλά μια σχεδόν νέα ιστορία