Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση

Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

O Μάξιμος Φλου είναι ένας δεινός εφευρέτης. Εχει εφεύρει τον καθαριστή για κολοκυθάκια που περιστρέφεται με τιράντες παντελονιού, ένα μολύβι που γράφει μόνο άσπρα γράμματα κι ένα κουτάλι με ειδικά βαθουλώματα για τον αρακά. Και τώρα δουλεύει πάνω στη μηχανή που βρίσκει όλα όσα έχουν χαθεί. Είναι κλεισμένος μέρες τώρα στο εργαστήριό του, σε σημείο που έχει ανησυχήσει μέχρι και ο σκύλος του, ο Μέρφι. Τι θα γίνει τελικά όμως με τη μηχανή; Τι είναι αυτό που προκύπτει στην πορεία κι άλλαζει όλα τα δεδομένα;

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου ξέρει να γράφει ωραίες ιστορίες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση και πολύ αστείες! Ο Μάξιμος Φλου, η αφηρημάδα του και η μανία του να εφευρίσκει συνεχώς διάφορα – άχρηστα στην τελική – αντικείμενα, τα πολλά ατυχημάτά του και η επιμονή του τον κάνουν τόσο αγαπητό που θες να φτάσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς στην τελευταία σελίδα και να μάθεις τι απέγινε ο Μάξιμος και η μηχανή τους. Η Μυρτώ Δεληβοριά προσθέτει τις δικές της πινελιές στην ιστορία, δίνει εικόνα και μορφή στον Μάξιμο, τον Μέρφι και το εργαστήριό τους και συμπληρώνει την ιστορία, δημιουργώντας μαζί με τον Θ. Παπαϊωάννου ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια της χρονιάς για τον χαμένο χρόνο και την αξία όσων είναι σημαντικά, αλλά βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας και πολλές φορές δεν μπορούμε να τα δούμε με την πρώτη ματιά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.