Τώρα το θυμήθηκα!

Συγγραφέας – εικονογράφος: Jarvis

Μετάφραση: Στέλιος Ρουμελιώτης

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Ενα μικρό, κατεργάρικο μαϊμουδάκι κάνει τη ζωή πατίνι στον ξεχασιάρη φίλο του ελέφαντα. Ο Φρεντ, λοιπόν, όλο ξεχνάει τι ήθελε να κάνει και το Μαϊμουδάκι είναι συνέχεια εκεί όταν λέει “Ξέχασα τι ήθελα να κάνω!”. Κι εκείνο του δίνει ένα σωρό τρελές ιδέες: να κάνει ανάποδο μονόροδο, να πιεί νερό από τον βάλτο, να κολυμπήσει στη θάλασσα με τους καρχαρίες, να παλέψει με τον ρινόκερο, να βάλει φόρεμα και να τραγουδίσει. Μέχρι που ο καημένος ο Φρεντ θα θυμηθεί τι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει! Ή μήπως τελικά δεν είναι και τόσο… καημένος. Ο (Peter) Jarvis, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης από το Manchester, που ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας εξώφυλλα δίσκων για διάφορες μπάντες, δημιουργεί μια αστεία ιστορία, γεμάτη χρώματα, που μιλάει για τη φιλία και την κατεργαριά! Kάθε σελίδα του βιβλίου του είναι πλημμυρισμένη από έντονα χρώματα, σε κάθε σελίδα κάτι ξεκαρδιστικό συμβαίνει. Iδανικό για μικρά παιδιά που θα λατρέψουν αυτήν την κατεργάρα τη μαϊμού!

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.