Τώρα το θυμήθηκα!

Συγγραφέας – εικονογράφος: Jarvis

Μετάφραση: Στέλιος Ρουμελιώτης

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Ενα μικρό, κατεργάρικο μαϊμουδάκι κάνει τη ζωή πατίνι στον ξεχασιάρη φίλο του ελέφαντα. Ο Φρεντ, λοιπόν, όλο ξεχνάει τι ήθελε να κάνει και το Μαϊμουδάκι είναι συνέχεια εκεί όταν λέει “Ξέχασα τι ήθελα να κάνω!”. Κι εκείνο του δίνει ένα σωρό τρελές ιδέες: να κάνει ανάποδο μονόροδο, να πιεί νερό από τον βάλτο, να κολυμπήσει στη θάλασσα με τους καρχαρίες, να παλέψει με τον ρινόκερο, να βάλει φόρεμα και να τραγουδίσει. Μέχρι που ο καημένος ο Φρεντ θα θυμηθεί τι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει! Ή μήπως τελικά δεν είναι και τόσο… καημένος. Ο (Peter) Jarvis, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης από το Manchester, που ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας εξώφυλλα δίσκων για διάφορες μπάντες, δημιουργεί μια αστεία ιστορία, γεμάτη χρώματα, που μιλάει για τη φιλία και την κατεργαριά! Kάθε σελίδα του βιβλίου του είναι πλημμυρισμένη από έντονα χρώματα, σε κάθε σελίδα κάτι ξεκαρδιστικό συμβαίνει. Iδανικό για μικρά παιδιά που θα λατρέψουν αυτήν την κατεργάρα τη μαϊμού!

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι μικροί φιλόσοφοι*

Κάθε βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες δύο ή τριών σελίδων με τις περιπέτειες μιας παρέας ανθρωπόμορφων ζώων. Απλές στιγμές, όπως το μοίρασμα μιας μερίδας πατάτες ή ένας καινούριος φίλος που δε μιλάει τη γλώσσα μας, γίνονται αφορμή για κουβέντα.

Η ιστορία της Τέχνης σε 21 γάτες

Η Nia Gould μας προτείνει μια φρέσκια, διασκεδαστική διαδρομή στην ιστορία της Τέχνης, ακολουθώντας τα ίχνη της γάτας – μοντέλου. Εικοσιένα διαφορετικά κινήματα τέχνης, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες που τα επινόησαν ή τα υπηρέτησαν, αποτυπώνονται επάνω σε γάτες που ποζάρουν αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση στις σελίδες αυτής της καλαίσθητης έκδοσης.

Η Τζούλια και ο καρχαρίας

Μια ολιγόμηνη μετακόμιση σε ένα παλιό φάρο φέρνει αντιμέτωπο ένα δεκάχρονο κορίτσι, τη Τζούλια και τους γονείς της, με σωρεία αλλεπάλληλων προκλήσεων. Η Κίραν Μίλγουντ Χέργκρεϊ πραγματεύεται δύσκολα θέματα που αφορούν τη σχέση με την οικογένεια, τους φίλους, τον εκφοβισμό, την ψυχική ασθένεια. Το δεκάχρονο κορίτσι καλείται να διεκδικήσει καινούργιες φιλίες, να υπερασπιστεί φίλους που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα και κυρίως να διαχειριστεί την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.