Βιβλία από χαρτόνι: Τζέντα Ρόμπαρντ

PhotoGrid_1464603474895

Συγγραφέας: Τζέντα Ρόμπαρντ

Εικονογράφηση: Τζέντα Ρόμπαρντ

Απόδοση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικίες: 3+

 

Η σειρά βιβλίων της Τζέντα Ρόμπαρντ (Jedda Robaard) αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τυπωμένες σε χοντρό χαρτόνι, με όμορφη εικονογράφηση και στιχάκια, ιδανικες για τα πρώτα αναγνώσματα και την πρώτη επαφή με τον κόσμο του βιβλίου.

Μια μικρή αλεπουδίτσα, ένας ποντικός, ένα λιονταράκι και μια ζέβρα ξυπνούν ένα πρωί για να ανακαλύψουν πως κάτι περίεργο τους συμβαίνει. Οι απλές ιστορίες, τα αστεία στιχάκια, η λιτή εικονογράφηση και τα χάρτινα, αναδιπλούμενα παραθυράκια που κρύβουν εκπλήξεις θα ενθουσιάσουν τους μικρύς τους αναγνώστες.

Παρά το γεγονός ότι ο εκδοτικός οίκος σημειώνει πως τα 3+ έτη είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά το διάβασμα της συγκεκριμένης σειράς, θεωρώ πως και πολύ μικρότερα παιδιά μπορούν να τα πιάσουν στα χέρια τους (με επίβλεψη από τους γονείς, μιας και περιέχει χαρτάκια λεπτότερα από το χαρτόνι που μπορούν εύκολα να κοπούν και ίσως να καταποθούν (;).

Η σειρά απότελείται από τα εξής βιβλία:

Η μικρή ζέβρα που έχασε τις ρίγες της

Το μικρό ποντίκι που έχασε τη φωνή του

Η μικρή αλεπού που έχασε την ουρά της

Το μικρό λιοντάρι που έχασε τον βρυχηθμό του

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.

Ο γάτος που δίδασκε Ζεν

Ο δημιουργός του διεθνούς best seller Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος επιστρέφει στα εκδοτικά πράγματα με μια εικονογραφημένη εξερεύνηση της ζωής και του Ζεν, μια ιστορία ενηλικίωσης για το ταξίδι ενός μεγάλου σε ηλικία γάτου, ο οποίος μοιράζει άπειρη σοφία αλλά και τα μαθήματα που έμαθε στην πορεία.