Βραβείο μετάφρασης στην αμερικάνικη έκδοση του “Παραμύθια από το τηλέφωνο”

Τι κι αν έχουν περάσει 50 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, το βιβλίο του σπουδαίου Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, “Παραμύθια από το τηλέφωνο”, συνεχίζει ακόμα και τώρα να προκαλεί τον θαυμασμό των αναγνωστών, μικρών και μεγάλων. Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο Mildred L Batchelder που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικάνικη Ενωση Βιβλιοθηκών (ALA), ξεχωρίζοντας βιβλία ξενόγλωσσα που έχουν πρωτοεκδοθεί εκτος Ηνωμένων Πολιτείών της Αμερικής. Το “Παραμύθια από το τηλέφωνο” κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο Enchanted Lion, σε μετάφραση Antony Shugaar και εικονογράφηση Valerio Vidali.

H Κόκκινη Αλεπού είχε γράψει πρώτη για αυτό το εκδοτικό γεγονός και είχε μιλήσει με την εκδότρια και τον μεταφραστή του βιβλίου.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο παρουσίασης του βιβλίου και του συγγραφέα του, που επιμελήθηκαν ο Enchanted Lion και το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον με αφορμή την κυκλοφορία του “Παραμύθια από το τηλέφωνο” στα αγγλικά και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Τζιάνι Ροντάρι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πέντε εικονογραφημένες ιστορίες από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Πέντε πολύ ενδιαφέροντα εικονογραφημένα βιβλία μας παρουσιάζουν οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη για το πρώτο τετράμηνο του 2024 , πέντε βιβλία πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, που όλα όμως έχουν να προσφέρουν κάτι μοναδικό: τις υπέροχες ιστορίες τους και τις φανταστικές εικονογραφήσεις τους.

Στους Heinz Janisch & Sidney Smith τα Hans Christian Andersen Awards 2024

Στον Αυστριακό συγγραφέα Heinz Janisch και στον Καναδό εικονογράφο Sidney Smith απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία Hans Christian Andersen, η μεγαλύτερη διάκριση για δημιουργό παιδικών βιβλίων που δίνεται κάθε δύο χρόνια από την IBBY (International Board of Books for Youth), τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για νέους.

Στο 65% οι προσπάθειες λογοκρισίας βιβλίων στις ΗΠΑ

H Υπηρεσία για την Πνευματική Ελευθερία (Office for Intellectual Freedom OIF) της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών (ALA) δημοσίευσε χθες νέα στοιχεία που καταγράφουν τις προσπάθειες λογοκρισίας βιβλίων σε όλες τις ΗΠΑ, διαπιστώνοντας ότι οι προσπάθειες αυτές αυξήθηκαν κατά 65% το 2023 σε σχέση με το 2022, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ η ALA.