Τι κι αν έχουν περάσει 50 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, το βιβλίο του σπουδαίου Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, “Παραμύθια από το τηλέφωνο”, συνεχίζει ακόμα και τώρα να προκαλεί τον θαυμασμό των αναγνωστών, μικρών και μεγάλων. Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο Mildred L Batchelder που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικάνικη Ενωση Βιβλιοθηκών (ALA), ξεχωρίζοντας βιβλία ξενόγλωσσα που έχουν πρωτοεκδοθεί εκτος Ηνωμένων Πολιτείών της Αμερικής. Το “Παραμύθια από το τηλέφωνο” κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο Enchanted Lion, σε μετάφραση Antony Shugaar και εικονογράφηση Valerio Vidali.

H Κόκκινη Αλεπού είχε γράψει πρώτη για αυτό το εκδοτικό γεγονός και είχε μιλήσει με την εκδότρια και τον μεταφραστή του βιβλίου.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο παρουσίασης του βιβλίου και του συγγραφέα του, που επιμελήθηκαν ο Enchanted Lion και το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον με αφορμή την κυκλοφορία του “Παραμύθια από το τηλέφωνο” στα αγγλικά και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Τζιάνι Ροντάρι.