Βραβείο μετάφρασης στην αμερικάνικη έκδοση του “Παραμύθια από το τηλέφωνο”

Τι κι αν έχουν περάσει 50 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, το βιβλίο του σπουδαίου Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, “Παραμύθια από το τηλέφωνο”, συνεχίζει ακόμα και τώρα να προκαλεί τον θαυμασμό των αναγνωστών, μικρών και μεγάλων. Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο Mildred L Batchelder που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικάνικη Ενωση Βιβλιοθηκών (ALA), ξεχωρίζοντας βιβλία ξενόγλωσσα που έχουν πρωτοεκδοθεί εκτος Ηνωμένων Πολιτείών της Αμερικής. Το “Παραμύθια από το τηλέφωνο” κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο Enchanted Lion, σε μετάφραση Antony Shugaar και εικονογράφηση Valerio Vidali.

H Κόκκινη Αλεπού είχε γράψει πρώτη για αυτό το εκδοτικό γεγονός και είχε μιλήσει με την εκδότρια και τον μεταφραστή του βιβλίου.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο παρουσίασης του βιβλίου και του συγγραφέα του, που επιμελήθηκαν ο Enchanted Lion και το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον με αφορμή την κυκλοφορία του “Παραμύθια από το τηλέφωνο” στα αγγλικά και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Τζιάνι Ροντάρι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.