Βρείτε το λάθος

lathos

Δημιουργός: Bastien Contraire

Εκδόσεις: Κόκκινο

Ηλικίες: 3+

 

Ενα βιβλίο διαφορετικό από όλα τα άλλα είναι αυτό του Bastien Contraire. Ένα βιβλίο δίχως λόγια, μόνο με εικόνες και εμείς καλούμαστε να βρούμε το… λάθος. Είκοσι εννέα δισέλιδα γεμάτα εικόνες σε μορφή στένσιλ που μοιάζουν μεταξύ τους ή ίσως και όχι; Μία από όλες τις εικόνες δεν “κολλάει” με τις υπόλοιπες. Θα το βρεις το λάθος;

Ενα φανταστικό βιβλίο για παιδιά από 3 ετών και πάνω που εξασκεί με διασκεδαστικό τρόπο την παρατηρήτικότητά τους και τους μαθαίνει την τέχνη της αποκρυπτογράφησης. Η χρήση μόνο δύο χρωμάτων στα σχέδια κάνει το παιχνίδι ακόμα πιό δύσκολο. Σε κάθε δισέλιδο υπάρχει μια ομάδα ζώων ή αντικειμένων ή εντόμων κλπ. Ανάμεσά τους όμως κρύβεται ένα που μπορεί με την πρώτη ματιά να μην ξεχωρίζει, αλλά σίγουρα δεν ανήκει στην ομάδα τους.  Θα μπορέσεις να το βρεις;

  • Στο τέλος του βιβλίου, θα βρείτε τέσσερις αποσπώμενες χάρτινες φόρμες -στένσιλ- για να δημιουργήσετε
    δύο από τις φιγούρες του… αλλά και για να φανταστείτε ακόμα περισσότερες.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Αγροτόσπιτο

“Είναι μια ιστορία φθοράς και μιας ιδιότυπης αναγέννησης. Η φθορά είναι φυσιολογική για τα πάντα, η αναγέννηση όμως, ακόμα και αν είναι μέσα από μια εικονογραφημένη ιστορία, έχει να κάνει με τη ματιά που ρίχνουμε στα πράγματα, στην εκτίμηση του παρελθόντος τους και στην προσπάθεια να διατηρήσουμε κάτι από την προηγούμενη ζωή τους ζωντανό, να δημιουργήσουμε μια σύνδεση με το παρελθόν ακόμα κι αν πρόκειται για μια οικογενειακή ιστορία που αλλιώς δεν θα μας αφορούσε, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σπίτι που ποτέ δεν θα επισκεπτόμασταν. Είναι ένας γλυκός, ήπιος τρόπος για να μιλήσει ένα βιβλίο στα παιδιά γι’ αυτό που ζει, γερνάει και πεθαίνει – αλλά πεθαίνει χορτάτο από τη ζωή που έζησε και ξαναζεί γιατί κάποιος μας λέει την ιστορία του. Το “Αγροτόσπιτο” της Sophie Blackall είναι ένα διαμαντάκι για ευαίσθητους συλλέκτες ιστοριών και παρατηρητές της λεπτομέρειας”.

Το αγόρι που έφερε το χιόνι

Στην καρδιά μιας μεγάλης πόλης, εκεί που οι κάτοικοί της ζουν και περπατούν βιαστικά, ζει ένα αγοράκι, μαζί με τη μαμά του και τον μπαμπά τους. Για “σπίτι΄” τους έχουν ένα παγκάκι. Όταν όμως το αγόρι βρει ένα βράδυ, εντελώς μαγικά, μια χιονόμπαλα ακριβώς πλάι στο παγκάκι που κοιμάται, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Στη χιονόμπαλα μέσα υπάρχει μια πόλη σαν αυτή που βρίσκεται εκείνος, με ενα παγκάκι ακριβώς σαν αυτό που κοιμάται τώρα. Οταν θα την κουνίσει κάτι μαγικό θα έχει συμβεί.

Η Μυρτιά και ο καθρέφτης

Στην «Μυρτιά», που είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, ζωγραφιές σαν μενταγιόν ζωντανεύουν τις λέξεις που διαλέγει η  Κατερίνα Παούρη για να φτιάξει τον κόσμο της ηρωίδας: αρώματα από τη φωτιά που τριζοβολάει, από τα βιβλία, του τσουκαλιού, της λεβάντας, του χαμομηλιού, του κρόκου, της μυρτιάς μοσχοβολούν στα απάτητα δάση του παραμυθιού.