Βρείτε το λάθος

lathos

Δημιουργός: Bastien Contraire

Εκδόσεις: Κόκκινο

Ηλικίες: 3+

 

Ενα βιβλίο διαφορετικό από όλα τα άλλα είναι αυτό του Bastien Contraire. Ένα βιβλίο δίχως λόγια, μόνο με εικόνες και εμείς καλούμαστε να βρούμε το… λάθος. Είκοσι εννέα δισέλιδα γεμάτα εικόνες σε μορφή στένσιλ που μοιάζουν μεταξύ τους ή ίσως και όχι; Μία από όλες τις εικόνες δεν “κολλάει” με τις υπόλοιπες. Θα το βρεις το λάθος;

Ενα φανταστικό βιβλίο για παιδιά από 3 ετών και πάνω που εξασκεί με διασκεδαστικό τρόπο την παρατηρήτικότητά τους και τους μαθαίνει την τέχνη της αποκρυπτογράφησης. Η χρήση μόνο δύο χρωμάτων στα σχέδια κάνει το παιχνίδι ακόμα πιό δύσκολο. Σε κάθε δισέλιδο υπάρχει μια ομάδα ζώων ή αντικειμένων ή εντόμων κλπ. Ανάμεσά τους όμως κρύβεται ένα που μπορεί με την πρώτη ματιά να μην ξεχωρίζει, αλλά σίγουρα δεν ανήκει στην ομάδα τους.  Θα μπορέσεις να το βρεις;

  • Στο τέλος του βιβλίου, θα βρείτε τέσσερις αποσπώμενες χάρτινες φόρμες -στένσιλ- για να δημιουργήσετε
    δύο από τις φιγούρες του… αλλά και για να φανταστείτε ακόμα περισσότερες.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.