Διάσημα τραγούδια γίνονται εικονογραφημένα βιβλία

Μετά το We’re going to be friends του Jack White και το μνημειώδες (αλλά αποσυρμένο πλέον λόγω δικαιωμάτων) Space Oddity του David Bowie, μια νέα σειρά βιβλίων για παιδιά έρχεται να προσθέσει εικόνες σε στίχους διάσημων τραγουδιών. Η σειρά τιτλοφορείται LyricPop και θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020.

Τα πρώτα τέσσερα βιβλία που έχουν ήδη εικονογραφηθεί περιλαμβάνουν στίχους των Christine McVie των Fleetwood Mac, Dee Snider των Twisted Sister, Mike Love και Brian Wilson των Beach Boys και του Peter Tosh, μέλος των Wailers, της θρυλικής μπάντας που έφτιαξε μαζί με τον Bob Marley και τον Bunny Wailer.

«Δύο πράγματα αγαπώ με πάθος, τη μουσική και τα βιβλία για παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Johnny Temple, εκδότης της Akashic Books, μιλώντας για τη σειρά LyricPop. «Ως μουσικός (σσ. είναι μέλος της post-hardcore μπάντας των Girls against Boys) αλλά και ως εκδότης, ελπίζω η LyricPop να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί να διαβάσει ή ακόμα και να τραγουδίσει τα βιβλία αυτά δυνατά μαζί με τα παιδιά που έχει στο περιβάλλον του», είπε κλείνοντας την ανακοίνωση για τις επικείμενες κυκλοφορίες.

Το βιβλίο με το τραγούδι «Don’t Stop» (1977) των Fleetwood Mac έχει ντυθεί με εικόνες της εικονογράφου Nusha Ashjaee, το «We’re Not Gonna Take It» (1984) των Twisted Sister το εικονογράφησε η Margaret McCartney, το «Good Vibrations» (1966) των Beach Boys φέρει εικόνες του Paul Hoppe και τέλος το African (1977) του Peter Tosh (Wailers) εικονογραφήθηκε από την Rachel Moss.

Τα βιβλία θα κυκλοφορήσουν στην Αμερική στις 2 Ιουνίου του 2020 και μπορείτε να τα προπαραγγείλετε από το επίσημο site των εκδόσεων Akashic Books.

Πηγή

Διαβάστε ακόμα: Παιδικά βιβλία που έγραψαν διάσημοι μουσικοί

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ