Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικο Κόκκινη Αλεπού θα γιορτάσει την 1η Φεβρουαρίου την έναρξη της εκστρατεία ενημέρωσης και ενθάρρυνσης των μεγαλόφωνων αναγνώσεων, το Διαβάζω Δυνατά, που πλέον αποτελεί θεσμό.

Τι είναι το Διαβάζω Δυνατά;
Είναι η ετήσια εκστρατεία ενθάρρυνσης της μεγαλόφωνης ανάγνωσης. Ξεκίνησε το 2018 κι έχει μοναδικό σκοπό να γνωρίσει σε κοινό, γονείς και εκπαιδευτικούς τα οφέλη που έχουν οι μεγαλόφωνες αναγνώσεις στα παιδιά και τους έφηβους, από τη βρεφική τους ηλικία. Κάθε χρόνο την 1η Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τις μεγαλόφωνες αναγνώσεις και διαβάζουμε δυνατά στο σπίτι, στο σχολείο, στο πάρκο, στο βιβλιοπωλείο, στη βιβλιοθήκη!

Δράσεις
Στο πλαίσιο της καμπάνιας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής τέσσερις δράσεις, σε συνεργασία κάθε φορά και μ’ έναν εκδοτικό οίκο ή φορέα: μεγαλόφωνη ανάγνωση με τη βραβευμένη συγγραφέα & μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη (2018), συνάντηση και συζήτηση με την κ. Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μάρτης (2019), μεγαλόφωνη ανάγνωση με τη βραβευμένη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο (2020) και διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης με μέλη του διεπιστημονικού σωματείου Διαβάζοντας Μεγαλώνω στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (2020). Η δράση του 2021 ακυρώθηκε λόγω πανδημίας, ενώ για τη δράση του 2022 συνεργαζόμαστε με την Attachment Parenting Hellas.

Το Διαβάζω Δυνατά πλησιάζει και η Κόκκινη Αλεπού προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία του εικαστικού της αφίσας της νέας χρονιάς. Θες να είσαι εσύ ο δημιουργός της;

Οι όροι του διαγωνισμού:

  • Ο διαγωνισμός για το εικαστικό του Διαβάζω Δυνατά 2022 είναι ανοιχτός σε εικονογράφους, comics artists, graphic designers, φοιτητές καλλιτεχνικών/γραφιστικών/design σχολών, πρωτοεμφανιζόμενους ή και έμπειρους δημιουργούς.
  • Το θέμα της φετινής καμπάνιας είναι ελεύθερο: Τι σημαινει για εσάς μεγαλόφωνη ανάγνωση, τι συναισθήματα δημιουργεί, τι εικόνες γεννά; (διαβάστε εδώ τα άρθρα μας για έμπνευση
  • To εικαστικό που θα επιλεγεί θα χρησιμοποιηθεί ώστε να δημιουργηθεί η αφίσα καθώς και τα social media banners και posts, όπως και το banner που συνοδεύει τα newsletters μας.
  • Ο διαγωνισμός διαρκεί τρεις εβδομάδες (Δευτέρα 6/12/21 με Δευτέρα 27/12/21). Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων: Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, στις 23:59.
  • Η αποστολή των έργων, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ένα μίνι-βιογραφικό γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: [email protected] με την ένδειξη στο subject: Διαγωνισμός για την καμπάνια Διαβάζω Δυνατά 2022.
  • Μορφή αρχείου: pdf, jpg ή png.
  • Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 μέσα από το www.kokkinialepou.gr και στα social media του περιοδικού (Facebook, Instagram, Twitter και Tik Tok).

Η αφίσα που θα δημιουργηθεί θα είναι διαθέσιμη για downloading από το site του περιοδικού Κόκκινη Αλεπού (www.kokkinialepou.gr) και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα βιβλιοπωλεία, τις Δημοτικές, Σχολικές ή άλλες Βιβλιοθήκες της χώρας ή οποιοδήποτε άλλο άτομο ή φορέα θέλει να γίνει κομμάτι του Διαβάζω Δυνατά και των μεγαλόφωνων αναγνώσεων.