Ετσι αισθάνομαι!

Δημιουργός: Christopher Silas Neal

Απόδοση: Χριστίνα Παπαδοπούλου

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ενα μικρό αγόρι είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου βιβλίου του εικονογράφου Christopher Silas Neal. Το αγόρι -που δεν έχει όνομα – έχει συναισθήματα και πολλές φορές μπερδεύται και δεν ξέρει πως να τα εκφράσει ή αποσυνοντίζεται από την έντασή τους. Μέσα από την απλή, αλλά πολύ δυνατή εικονογράφηση του Neal, ο μικρός αναγνώστης μαθαίνει πως δεν είναι κακό να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε, όχι μόνο την χαρά, αλλά και την ανυπομονησία, την απογοήτευση, τη λύπη, τη στενοχώρια, την κούραση. Και καμιά φορά δεν είναι κακό να κλαίμε, γιατί όλοι κλαίνε και όλοι έχουν συναισθήματα και κυρίως είναι ωραίο να μιλάμε για αυτά και να τα μοιραζόμαστε. Η μικρή παρουσία κειμένου αφήνει χώρο για την φανταστική, ρετρό, εικονογράφηση (στην οποία κυριαρχούν το μπλε, το μαύρο, το γκρί και το άσπρο), και δίνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω αναγνώσεις. Ο καλλιτέχνης, πατέρας και ο ίδιος, ξέρει πολύ καλά πώς μέσα από την αποδοχή να κάνει το παιδί να αισθανθεί καλά για τα συναισθήματά του και τον προτρέπει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει όλα του τα συναισθήματα.

 

Ο Chris Silas Neal είναι πολύ γνωστός στις ΗΠΑ για τις εικονογραφήσεις του. Εχει δημιουργήσει πολλά εξώφυλλα για εφηβικά βιβλία αλλά και ενηλίκων και έχει εικονογραφήσει πέντε παιδικά βιβλία άλλων συγγραφέων, ανάμεσα στα οποία το Goodnight Songs, με δώδεκα νανουρίσματα της Margaret Wise Brown (ήταν ένας εκ των 12 εικονογράφων, μαζί με τον Eric Puybaret). Το “Ετσι ασιθάνομαι” είναι το πρώτο δικό του βιβλίο (κείμενο + εικονογράφηση), ενώ μέσα στην Ανοιξη του 2017 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική το δεύτερο βιβλίο της σειράς Over and Under της Kate Messner με δική του εικονογράφηση.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία