Κοίτα τ’αστέρια εκεί ψηλά!

Συγγραφέας: Katie Cotton  
Εικονογράφηση: Miren Asiain Lora
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Δεσύλλας
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 5+

Τον Αύγουστο του 2021 η εταιρεία Δεσύλλας έκανε το πρώτο της βήμα στον εκδοτικό χώρο και έδωσε στο κοινό μερικά πολύ ενδιαφέροντα βιβλία για παιδιά. Ένα από αυτά που απολαύσαμε είναι το Κοίτα τ’αστέρια από ψηλά, της Katie Cotton με εικονογράφηση της Miren Asiain Lora, σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά. Μια ιστορία ιδιαίτερα γλυκιά, σε έμμετρο λόγο, και πρωταγωνιστές την αρκούδα και το μικρό της αρκουδάκι που ξεκινούν μια μεγάλη βόλτα με σκοπό να βρουν ένα αστέρι.
Το μικρό αρκουδάκι βλέπει κάθε βράδυ με τη μαμά του τα αστέρια και κάθε φορά ονειρεύεται να αποκτήσει ένα από αυτά και να το κάνει δικό του. Περνούν από θάλασσες και δάση, ανεβαίνουν σε βουνά όμως τα αστέρια είναι τόσο ψηλά που ούτε η μαμά δεν μπορεί να πιάσει κάποιο από αυτά.
Κοιτώντας τότε προς την πόλη, βλέπουν το δικό τους μοναδικό αστέρι που λάμπει μέσα από το σπίτι τους.

Η ιστορία της μαμάς αρκούδας και του μικρού αρκούδου είναι μια όμορφη ιστορία για μια σπουδαία περιπέτεια! Μπορεί οι δυο τους να μην κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιο από τα αστέρια που φέγγουν ψηλά στον ουρανό, όμως αυτό που φέγγει στη ζωή του καθενός είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και ανεκτίμητο. Μια ιστορία που αναδεικνύει με υπέροχο τρόπο την στοργή και την αγάπη της μαμάς προς τον μικρό μας ήρωα, την θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού και μας υπενθυμίζει πως κάποιους στόχους δεν χρειάζεται να τους κατακτήσουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Αρκεί η περιπέτεια που ζήσαμε παίρνοντας την απόφαση να προσπαθήσουμε.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ