Κουκούτσης και Αβγούλα

Συγγραφέας: Alex Latimer
Εικονογράφηση: David Litchfield
Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου
Εκδόσεις: Ίκαρος
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 3+, 5+

Ο Κουκούτσης και η Αβγούλα είναι δυο φίλοι κολλητοί και παρόμοιοι στο σουλούπι, που κάθε μέρα παίζουν μαζί στο δάσος. Όταν όμως φτάνει η Άνοιξη, συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο. Ο Κουκούτσης βγάζει… ρίζες και βρίσκεται φυτεμένος και ακίνητος. Η Αβγούλα εξακολουθεί να έρχεται κοντά του καθημερινά και έτσι συνεχίζουν να παίζουν. Μέχρι που και εκείνη… βγάζει φτερά! 

Μέσα από το λιτό και όμορφο κείμενο του Alex Latimer ακολουθούμε την ιστορία των δύο φίλων, τις αναζητήσεις τους και τις ανησυχίες τους, την παράλληλη εξέλιξή τους σε κάτι νέο και διαφορετικό, τον δισταγμό τους μπροστά στη μεταμόρφωση-ενηλικίωση, τον τρόμο του αποχωρισμού, την ωριμότητα που ακολουθεί. 

Ο γνωστός από άλλα αγαπημένα βιβλία David Litchfield (Ο αρκούδος και το πιάνο, Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα, Τη νύχτα που τα φώτα άναψαν, κ.ά.), εδώ σε ρόλο αποκλειστικά εικονογράφου, μας βάζει στον ιδιαίτερο κόσμο του Κουκούτση και της Αβγούλας με μια εικονογράφηση σπάνιας ομορφιάς. Ένα υπέροχο παραμύθι, συγκινητικό και πανέμορφο, που μιλάει για τις παράξενες φιλίες, για την ελευθερία και τη συντροφικότητα και, κυρίως, για την συνέχεια της ζωής.  

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ