Κουκούτσης και Αβγούλα

Συγγραφέας: Alex Latimer
Εικονογράφηση: David Litchfield
Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου
Εκδόσεις: Ίκαρος
Χρονιά έκδοσης: 2021
Ηλικίες: 3+, 5+

Ο Κουκούτσης και η Αβγούλα είναι δυο φίλοι κολλητοί και παρόμοιοι στο σουλούπι, που κάθε μέρα παίζουν μαζί στο δάσος. Όταν όμως φτάνει η Άνοιξη, συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο. Ο Κουκούτσης βγάζει… ρίζες και βρίσκεται φυτεμένος και ακίνητος. Η Αβγούλα εξακολουθεί να έρχεται κοντά του καθημερινά και έτσι συνεχίζουν να παίζουν. Μέχρι που και εκείνη… βγάζει φτερά! 

Μέσα από το λιτό και όμορφο κείμενο του Alex Latimer ακολουθούμε την ιστορία των δύο φίλων, τις αναζητήσεις τους και τις ανησυχίες τους, την παράλληλη εξέλιξή τους σε κάτι νέο και διαφορετικό, τον δισταγμό τους μπροστά στη μεταμόρφωση-ενηλικίωση, τον τρόμο του αποχωρισμού, την ωριμότητα που ακολουθεί. 

Ο γνωστός από άλλα αγαπημένα βιβλία David Litchfield (Ο αρκούδος και το πιάνο, Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα, Τη νύχτα που τα φώτα άναψαν, κ.ά.), εδώ σε ρόλο αποκλειστικά εικονογράφου, μας βάζει στον ιδιαίτερο κόσμο του Κουκούτση και της Αβγούλας με μια εικονογράφηση σπάνιας ομορφιάς. Ένα υπέροχο παραμύθι, συγκινητικό και πανέμορφο, που μιλάει για τις παράξενες φιλίες, για την ελευθερία και τη συντροφικότητα και, κυρίως, για την συνέχεια της ζωής.  

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.