Ο Taika Waititi διαβάζει Roadl Dahl μαζί με τους φίλους του

O βραβευμένος με Οσκαρ Taika Waititi διαβάζει μαζί με τους πολύ κολλητούς του φίλους, δηλαδή την αφρόκρεμα του Hollywood, το βιβλίο του Roald Dahl, Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο. Οι αναγνώσεις – που θα είναι συνολικά δέκα- ξεκίνησαν τη Δευτέρα 18 Μαϊου και θα ανεβαίνουν στο Youtube κανάλι του ιδρύματος Roald Dahl κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Ανάμεσα σε αυτούς που θα διαβάσουν είναι η Meryl Streep, ο Chris Hemsworth (aka Thor, για τους γνώστες), η Lupita Nyong’o, ο Ryan Reynolds, η Cate Blanchett, η Sarah Paulson, η Cara Delevingne, η Cynthia Erivo και η Mindy Kaling.

Οι διαδικτυακές αυτές αναγνώσεις γίνονται ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Partners in Health (PIH), έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται ώστε να καταπολεμήσει την ασθένεια Covid-19 σε ευάλωτες περιοχές του πλανήτη. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Roald Dahl, η Roald Dahl Story Company, θα διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές.

Ηδη είναι διαθέσιμα τα δύο πρώτα επεισόδια: το πρώτο, στο οποίο διαβάζει ο Taika Waititi μαζί με τον Chris Hemsworth, τον αδερφό του και επίσης ηθοποιό, Liam και τον Nick Kroll, και το δεύτερο με την Meryl Streep και τον Benedict Cumberbatch.

Και όλα αυτά όσο περιμένουμε να κάνει πρεμιέρα στο Netflix η σειρά “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας”, σε σκηνοθεσία του Waititi.

Πηγή: Roald Dahl HQ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.