Ο Taika Waititi σκηνοθετεί Roald Dahl

Photo by Mark Calleja/Newspix/REX/Shutterstock

Πριν από περίπου δυο χρόνια ειχε ανακοινωθεί από τo Netflix η έναρξη της συνεργασίας της πλατφόρμας με το ίδρυμα Roald Dahl, που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα. Μάλιστα, τότε μας είχαν ενημερώσει ότι από το 2019 θα έμπαιναν σε παραγωγή τα Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας, η συνέχειά του, το Ο Τσάρλι κι ο μεγάλος γυάλινος ανελκυστήρας, Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας, Οι Βλακέντιοι, Ματίλντα, Το θαυματουργό φάρμακο, Αγόρι, η συνέχεια του Αγοριού, το Σόλο πορεία, Ο Πελώριος Κροκόδειλος, Ο Πέλης, η Πάρδαλη κι εγώ, Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ, Billy and the Minpins, Το Μαγικό Δάκτυλο, Ανω Λεχ (Esio Trot), Τα παλιοτέρατα και το Rhyme Stew (σ.σ. στα αγγλικά αναφέρονται οι τίτλοι των βιβλίων που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά).

Μόλις χθες όμως έγινε γνωστό ποιος θα σκηνοθετήσει τις πρώτες παραγωγές. Και αυτός δεν ειναι άλλος από τον Νεοζηλανδό Taika Waititi. Ο σκηνοθέτης του Jojo Rabbit θα ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας και στο Willy Wonka’s Oompa-Loompas. Ο Waititi θα γράψει τα σενάρια, θα σκηνοθετήσει και θα έχει και τον ρόλο του executive producer και στις δύο ταινίες.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Roald Dahl, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του έργου του συγγραφέα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την επιλογή του Waititi.

Πηγή

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η Άστριντ Λίντγκρεν και η ελευθερία έκφρασης των παιδιών

Ήταν μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο, γνωστή όχι μόνο για τη συμβολή της στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, αλλά και για το έργο της ως ακτιβίστρια. Υπήρξε ειρηνίστρια, υπέρμαχος των δικαιώματων των παιδιών, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και η γυναίκα που με τα καυστικά της άρθρα στην εφημερίδα Expressen και τον αγώνα της κατά της υπερβολικής φορολόγησης, οδήγησε το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών της Σουηδίας σε ήττα μετά από 40 χρόνια στην εξουσία.

Γιατί απαγορεύουν τα βιβλία στην Αμερική;

Τι συμβαίνει στην Αμερική με τις απαγορεύσεις βιβλίων και τι είναι όλα αυτά τα νομοσχέδια που κατακαιρούς περνάμε από το Κοινοβούλιο; Η Ισμήνη Μιχαήλ στέλνει ρεπορτάζ από την Αμερική με αφορμή και την πρόσφατη είδηση για τη δωρεά 100.000 δολαρίων της Laurie Halse Andrerson στο PEN America.

Ώρα για…. σιωπηλή ανάγνωση

Ελπίζουμε ο τίτλος να μην σας μπέρδεψε. Και όχι, το σίγουρο είναι ότι δεν… “αλλαξοπιστήσαμε”! Η μεγαλόφωνη ανάγνωση και η ενθάρρυνση γονέων, κηδεμόνων, φροντιστών και εκπαιδευτικών να γνωρίσουν τα σπουδαία της οφέλη παραμένει ο βασικός μας σκοπός ως περιοδικό, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την αξία της σιωπωλής ανάγνωσης και τον ρόλο που παίζει τόσο στην ανάγνωση γενικότερα, όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία.