Πίσω στην Εποχή του Λίθου για 24 ώρες

Σενάριο: Λαν Κουκ
Μετάφραση: Όλγα Καρυώτη
Σχέδιο: Λοράν Κλινγκ
Εκδόσεις: Πατάκης
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 7+

Μου αρέσει πολύ που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν την τέχνη των κόμικς για να φτιάξουν και βιβλία γνώσεων. Η εναλλαγή ανάμεσα στις σελίδες με την ιστορία σε καρέ και τις σελίδες με τις πληροφορίες είναι ιδανική.

Αυτό το βιβλίο της εξαιρετικής σειράς των 24 ωρών είναι από τα καλύτερα. Παρακολουθούμε τη ζωή της μικρής Άουρι μαζί με την ομάδα της στην Λίθινη Εποχή, έναν κόσμο γεμάτο δουλεία και κινδύνους και υποχρεώσεις αλλά και απλότητα. Σε εμάς του μεγάλους ίσως ξυπνήσει φιλοσοφικά ερωτήματα για τη ζωή μας. Τα παιδιά μας πάλι θα ενθουσιαστούν με το πόσο διαφορετικά είναι όλα και πολλή κουβέντα θα ανοίξει που θα συγκρίνει το τότε με το σήμερα, για το πώς εξελίσσεται ο πολιτισμός.

Αυτό που λάτρεψα είναι πώς κατάφεραν οι δημιουργοί να βάλουν σε ένα βιβλίο που προορίζεται για κάτι άλλο, να βάλουν και λίγο ιστορία, λίγο σασπένς και αγωνία για την ηρωίδα μας. Τόσο όσο αλλά αρκετό για να μας κάνει να επενδύσουμε στην ιστορία και η Άουρι να γίνει ένα πρόσωπο που τα παιδιά θυμόταν με το όνομά της και όχι κάποιος απρόσωπος αφήγτης που μας φορτώνει πληροφορίες. Και ήταν και γεμάτο συναισθήματα αυθεντικά από το αστείο μέχρι το αγαπησιάρικο.

Έτσι όταν το κλείνεις θες απλά να το ξαναρχίσεις για να δεις όσα έχασες, να απολαύσεις το όμορφο, πολύχρωμο σχέδιο και να θαυμάσεις την επιμονή και την ανθεκτικότητα των προγόνων μας.

Διαβάστε εδώ και για το βιβλίο “Βαθιά μέσα στη ζούγκλα για 24 ώρες“.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία