Πίσω στην Εποχή του Λίθου για 24 ώρες

Σενάριο: Λαν Κουκ
Μετάφραση: Όλγα Καρυώτη
Σχέδιο: Λοράν Κλινγκ
Εκδόσεις: Πατάκης
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 7+

Μου αρέσει πολύ που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν την τέχνη των κόμικς για να φτιάξουν και βιβλία γνώσεων. Η εναλλαγή ανάμεσα στις σελίδες με την ιστορία σε καρέ και τις σελίδες με τις πληροφορίες είναι ιδανική.

Αυτό το βιβλίο της εξαιρετικής σειράς των 24 ωρών είναι από τα καλύτερα. Παρακολουθούμε τη ζωή της μικρής Άουρι μαζί με την ομάδα της στην Λίθινη Εποχή, έναν κόσμο γεμάτο δουλεία και κινδύνους και υποχρεώσεις αλλά και απλότητα. Σε εμάς του μεγάλους ίσως ξυπνήσει φιλοσοφικά ερωτήματα για τη ζωή μας. Τα παιδιά μας πάλι θα ενθουσιαστούν με το πόσο διαφορετικά είναι όλα και πολλή κουβέντα θα ανοίξει που θα συγκρίνει το τότε με το σήμερα, για το πώς εξελίσσεται ο πολιτισμός.

Αυτό που λάτρεψα είναι πώς κατάφεραν οι δημιουργοί να βάλουν σε ένα βιβλίο που προορίζεται για κάτι άλλο, να βάλουν και λίγο ιστορία, λίγο σασπένς και αγωνία για την ηρωίδα μας. Τόσο όσο αλλά αρκετό για να μας κάνει να επενδύσουμε στην ιστορία και η Άουρι να γίνει ένα πρόσωπο που τα παιδιά θυμόταν με το όνομά της και όχι κάποιος απρόσωπος αφήγτης που μας φορτώνει πληροφορίες. Και ήταν και γεμάτο συναισθήματα αυθεντικά από το αστείο μέχρι το αγαπησιάρικο.

Έτσι όταν το κλείνεις θες απλά να το ξαναρχίσεις για να δεις όσα έχασες, να απολαύσεις το όμορφο, πολύχρωμο σχέδιο και να θαυμάσεις την επιμονή και την ανθεκτικότητα των προγόνων μας.

Διαβάστε εδώ και για το βιβλίο “Βαθιά μέσα στη ζούγκλα για 24 ώρες“.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Στόουν 1: Χαμένος στην Υπογειάνα

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Στόουν, ένα μικρό πετραδάκι που κυλάει στην Υπογειάνα, αλλά δε θυμάται ούτε ποιος, ούτε από πού είναι. Είναι τυχερός, όμως, μέσα στην ατυχία του, μιας και συναντά τον Τουκ, έναν σαρανταποδαρούσο (;) που αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή στην Υπογειάνα, έναν κόσμο εκεί κάτω από το χώμα που είναι τόσο ζωντανός και πολύχρωμος, με πόλεις και δρόμους, τέρατα και το ακόμη χειρότερο, ενοίκια.

Ένα βιβλίο μες στη βρόμα

Τι γνωρίζετε για το σαπούνι; Για τα αρώματα; Τα καζανάκια; Τις αποχετεύσεις; Να ένα βιβλίο που βγάζει τα άπλυτα της ανθρώπινης φύσης στη φόρα, ξαφνιάζοντάς μας με τα όσα  εξωφρενικά, αλλά πέρα για πέρα αληθινά, στοιχεία και γεγονότα μας αποκαλύπτει.

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.