Βαθιά μέσα στη ζούγκλα για 24 ώρες

Σενάριο: Λαν Κουκ
Μετάφραση: Όλγα Καρυώτη
Σχέδιο: Στέισυ Τόμας
Εκδόσεις: Πατάκη
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 7+

Λίγες φορές έχω δει τόσο όμορφα, γεμάτα καρέ, όλο χρώμα και ζωή σε κόμικ. Σε αυτό το βιβλίο της σειράς, πάμε στη ζούγκλα και η Στέισυ Τόμας κάνει υπέροχη δουλειά στο να μας πάει πραγματικά εκεί με όλο αυτό τον πλούτο στα καρέ της.

Ενώ όμως στο άλλο βιβλίο της σειράς εκμεταλλεύτηκαν την αφηγηματική πλευρά των comics βάζοντας ένταση σε κάποια σημεία, εδώ η ιστορία πάσχει λίγο σε αυτό τον τομέα. Είχε αρκετές ευκαιρίες και για αγωνία -αναζητούν ένα άγριο ζώο για να του βάλουν ανιχνευτή – και για αστείο – σκέψου βδέλλες και κουνούπια που πήγαν ανεκμετάλλευτες. Όσο κινδύνευε ο άνθρωπος από λιοντάρια των σπηλαίων, άλλο τόσο κινδυνεύει και σήμερα στα βάθη της ζούγκλας. Υποθέτω δηλαδή, γιατί σε αυτό το βιβλίο όλα είναι λίγο ήρεμα. Έχει αυτή την αίσθηση μια ομάδας που είναι κάτι ανάμεσα σε αφοσιωμένους επιστήμονες και χίπηδες που τα κάνει όλα πιο… χαλαρά.

Σε επίπεδο γνώσεων ωστόσο, είναι ένα υπέροχα πλούσιο βιβλίο που μετέφερε μικρούς και μεγάλους σε μια άγρια γωνιά του πλανήτη. «Μαμά, πότε θα πάμε;» ήταν η πρώτη ερώτηση όταν έκλεισε το βιβλίο.

Διαβάστε εδώ και για το βιβλίο “Πίσω στην Εποχή του Λίθου για 24 ώρες“.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ