Βαθιά μέσα στη ζούγκλα για 24 ώρες

Σενάριο: Λαν Κουκ
Μετάφραση: Όλγα Καρυώτη
Σχέδιο: Στέισυ Τόμας
Εκδόσεις: Πατάκη
Χρονιά έκδοσης: 2023
Ηλικίες: 7+

Λίγες φορές έχω δει τόσο όμορφα, γεμάτα καρέ, όλο χρώμα και ζωή σε κόμικ. Σε αυτό το βιβλίο της σειράς, πάμε στη ζούγκλα και η Στέισυ Τόμας κάνει υπέροχη δουλειά στο να μας πάει πραγματικά εκεί με όλο αυτό τον πλούτο στα καρέ της.

Ενώ όμως στο άλλο βιβλίο της σειράς εκμεταλλεύτηκαν την αφηγηματική πλευρά των comics βάζοντας ένταση σε κάποια σημεία, εδώ η ιστορία πάσχει λίγο σε αυτό τον τομέα. Είχε αρκετές ευκαιρίες και για αγωνία -αναζητούν ένα άγριο ζώο για να του βάλουν ανιχνευτή – και για αστείο – σκέψου βδέλλες και κουνούπια που πήγαν ανεκμετάλλευτες. Όσο κινδύνευε ο άνθρωπος από λιοντάρια των σπηλαίων, άλλο τόσο κινδυνεύει και σήμερα στα βάθη της ζούγκλας. Υποθέτω δηλαδή, γιατί σε αυτό το βιβλίο όλα είναι λίγο ήρεμα. Έχει αυτή την αίσθηση μια ομάδας που είναι κάτι ανάμεσα σε αφοσιωμένους επιστήμονες και χίπηδες που τα κάνει όλα πιο… χαλαρά.

Σε επίπεδο γνώσεων ωστόσο, είναι ένα υπέροχα πλούσιο βιβλίο που μετέφερε μικρούς και μεγάλους σε μια άγρια γωνιά του πλανήτη. «Μαμά, πότε θα πάμε;» ήταν η πρώτη ερώτηση όταν έκλεισε το βιβλίο.

Διαβάστε εδώ και για το βιβλίο “Πίσω στην Εποχή του Λίθου για 24 ώρες“.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Στόουν 1: Χαμένος στην Υπογειάνα

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Στόουν, ένα μικρό πετραδάκι που κυλάει στην Υπογειάνα, αλλά δε θυμάται ούτε ποιος, ούτε από πού είναι. Είναι τυχερός, όμως, μέσα στην ατυχία του, μιας και συναντά τον Τουκ, έναν σαρανταποδαρούσο (;) που αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή στην Υπογειάνα, έναν κόσμο εκεί κάτω από το χώμα που είναι τόσο ζωντανός και πολύχρωμος, με πόλεις και δρόμους, τέρατα και το ακόμη χειρότερο, ενοίκια.

Ένα βιβλίο μες στη βρόμα

Τι γνωρίζετε για το σαπούνι; Για τα αρώματα; Τα καζανάκια; Τις αποχετεύσεις; Να ένα βιβλίο που βγάζει τα άπλυτα της ανθρώπινης φύσης στη φόρα, ξαφνιάζοντάς μας με τα όσα  εξωφρενικά, αλλά πέρα για πέρα αληθινά, στοιχεία και γεγονότα μας αποκαλύπτει.

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.