Πώς να μετρήσεις ως το ένα

Συγγραφέας: Caspar Salmon
Εικονογράφος: Matt Hunt
Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
Εκδόσεις: Ίκαρος
Χρονιά εκδοσης: 2022
Ηλικίες: 3+, 5+

Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά: ξέρεις να μετράς, σωστά; Τότε δεν θα δύσκολο έργο να μετρήσεις ως το 1! Μόνο όμως ως το 1. Ούτε 2, ούτε 3 και σίγουρα σε καμία περιπτωση ως το 100! Εύκολο ε; Μπορείς να βρεις ένα μήλο, μια φάλαινα, ένα κέικ, μία πάπια, ένα μυγάκι; Αλήθεια μπορείς; Μπορείς να το κάνεις χωρίς να ξεκαρδιστείς από τα γέλια;

Ο Caspar Salmon και ο Matt Hunt δημιούργησαν ένα εικονοβιβλίο με αριθμούς, από αυτά που βοηθάνε τα παιδιά να μάθουν να μετρούν. Ομως εδώ το χιούμορ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και η μάθηση γίνεται παιχνίδι μέσα από μια ιστορία που καλεί τους πολύ μικρούς αναγνώστες να προσπαθήσουν να μην ξεπεράσουν ποτέ τον αριθμό 1. Ως το τέλος, βέβαια! Η πολύχρωμη, έντονη εικονογράφηση βοηθάει τα παιδιά να ξεχωρίσουν μικρές λεπτομέρειες και να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις που θέτουν συγγραφέας και εικονογράφος, ενώ παράλληλα οξύνουν τη φαντασία τους, την παρατηρητικότητά τους και κυρίως την αίσθηση του χιούμορ τους. Πηγαίο γέλιο που πάει χέρι – χέρι με τη γνώση και κάνει το μέτρημα μια πάρα πολύ διασκεδαστική διαδικασία. Ένα βιβλίο διαφορετικό, πολύ αστείο, αναρχικό, παράλογο, απλώς καταπληκτικό. Αναζήστε το!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.