Πράκτορες του πλανήτη: τα τέρατα των ωκεανών

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφος: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Σειρά: Πράκτορες του Πλανήτη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 7+

 

Μετά τα Γίνε πράκτορας του πλανήτη και Η Εκδίκηση του Πουφ, η Ελένη Ανδρεάδη παρουσιάζει τη νέα περιπέτεια των Πρακτόρων του Πλανήτη. Αυτή τη φορά ο Ιάσωνας, ο Μπεν, η Ανίτα και η Μαρί-Λουίζ καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Ιβάν Φον Βαμπάουερ, τον Νο1 καταζητούμενο της Περιβαλλοντοπόλ, ο οποίος θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη, ξεκινώντας από τις θάλασσες. Και έχουν μόλις 48 ώρες για να τον σταματήσουν. Θα τα καταφέρουν;  Με σύμμαχο τις γνώσεις τους σε θέμα περιβάλλοντος και της προστασίας του, τον ΜΠΟΥΦΟ και τους υπόλοιπους Πράκτορες του Πλανήτη ξεκινούν για τη μεγάλη περιπέτεια.

Και σε αυτό το βιβλίο, όπως και στα δύο προηγούμενα, τεράστιο ρόλο παίζει η εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου, καθώς κάνει το βιβλίο ακόμα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά. Μέσα από τις σελίδες του, θα μάθουν για το τι πραγματικά απειλεί τις θάλασσες, πώς μπορούμε να τις προστατεύσουμε, ποια ψάρια μπορούμε άφοβα να τρώμε και ποια όχι ή πώς μπορούμε να πούμε “όχι” στα πλαστικά μιας χρήσης που καταλήγουν στις θάλασσες και τις “πνίγουν”. Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό και παράλληλα εκπαιδευτικό βιβλίο, με κρυμμένα μηνύματα σε QR Codes και κάρτες με πολλές-πολλές πληροφορίες για τις θάλασσες και τον πλανήτη μας.

Διαβάστε εδώ και τη συνέντευξη με την συγγραφέα των βιβλίων, Ελενη Ανδρεάδη.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.