Πράκτορες του πλανήτη: τα τέρατα των ωκεανών

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφος: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Σειρά: Πράκτορες του Πλανήτη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 7+

 

Μετά τα Γίνε πράκτορας του πλανήτη και Η Εκδίκηση του Πουφ, η Ελένη Ανδρεάδη παρουσιάζει τη νέα περιπέτεια των Πρακτόρων του Πλανήτη. Αυτή τη φορά ο Ιάσωνας, ο Μπεν, η Ανίτα και η Μαρί-Λουίζ καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Ιβάν Φον Βαμπάουερ, τον Νο1 καταζητούμενο της Περιβαλλοντοπόλ, ο οποίος θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη, ξεκινώντας από τις θάλασσες. Και έχουν μόλις 48 ώρες για να τον σταματήσουν. Θα τα καταφέρουν;  Με σύμμαχο τις γνώσεις τους σε θέμα περιβάλλοντος και της προστασίας του, τον ΜΠΟΥΦΟ και τους υπόλοιπους Πράκτορες του Πλανήτη ξεκινούν για τη μεγάλη περιπέτεια.

Και σε αυτό το βιβλίο, όπως και στα δύο προηγούμενα, τεράστιο ρόλο παίζει η εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου, καθώς κάνει το βιβλίο ακόμα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά. Μέσα από τις σελίδες του, θα μάθουν για το τι πραγματικά απειλεί τις θάλασσες, πώς μπορούμε να τις προστατεύσουμε, ποια ψάρια μπορούμε άφοβα να τρώμε και ποια όχι ή πώς μπορούμε να πούμε “όχι” στα πλαστικά μιας χρήσης που καταλήγουν στις θάλασσες και τις “πνίγουν”. Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό και παράλληλα εκπαιδευτικό βιβλίο, με κρυμμένα μηνύματα σε QR Codes και κάρτες με πολλές-πολλές πληροφορίες για τις θάλασσες και τον πλανήτη μας.

Διαβάστε εδώ και τη συνέντευξη με την συγγραφέα των βιβλίων, Ελενη Ανδρεάδη.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.