Πράκτορες του πλανήτη: τα τέρατα των ωκεανών

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφος: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Σειρά: Πράκτορες του Πλανήτη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 7+

 

Μετά τα Γίνε πράκτορας του πλανήτη και Η Εκδίκηση του Πουφ, η Ελένη Ανδρεάδη παρουσιάζει τη νέα περιπέτεια των Πρακτόρων του Πλανήτη. Αυτή τη φορά ο Ιάσωνας, ο Μπεν, η Ανίτα και η Μαρί-Λουίζ καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Ιβάν Φον Βαμπάουερ, τον Νο1 καταζητούμενο της Περιβαλλοντοπόλ, ο οποίος θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη, ξεκινώντας από τις θάλασσες. Και έχουν μόλις 48 ώρες για να τον σταματήσουν. Θα τα καταφέρουν;  Με σύμμαχο τις γνώσεις τους σε θέμα περιβάλλοντος και της προστασίας του, τον ΜΠΟΥΦΟ και τους υπόλοιπους Πράκτορες του Πλανήτη ξεκινούν για τη μεγάλη περιπέτεια.

Και σε αυτό το βιβλίο, όπως και στα δύο προηγούμενα, τεράστιο ρόλο παίζει η εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου, καθώς κάνει το βιβλίο ακόμα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά. Μέσα από τις σελίδες του, θα μάθουν για το τι πραγματικά απειλεί τις θάλασσες, πώς μπορούμε να τις προστατεύσουμε, ποια ψάρια μπορούμε άφοβα να τρώμε και ποια όχι ή πώς μπορούμε να πούμε “όχι” στα πλαστικά μιας χρήσης που καταλήγουν στις θάλασσες και τις “πνίγουν”. Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό και παράλληλα εκπαιδευτικό βιβλίο, με κρυμμένα μηνύματα σε QR Codes και κάρτες με πολλές-πολλές πληροφορίες για τις θάλασσες και τον πλανήτη μας.

Διαβάστε εδώ και τη συνέντευξη με την συγγραφέα των βιβλίων, Ελενη Ανδρεάδη.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, τότε σίγουρα θα προτιμάτε να μην τελειώνουν στο άψε σβήσε. Ένα παραμύθι θέλει αστείους ήρωες, ενδιαφέρον, λεπτομέρειες και σασπένς! Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του λύκου με τα τρία γουρουνάκια. Πόσες όμως παραλλαγές έχουμε ήδη διαβάσει και πόσες ακόμα μπορούμε να φανταστούμε;

Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο

Η Χόλι είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που μένει μαζί με τους γονείς και το υπόλοιπο σμήνος κάπου στον Νότιο Πόλο. Απολαμβάνει το παιχνίδι στο χιόνι, τα φρέσκα, λαχταριστά ψαράκια και τις βραδινές συναντήσεις με τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Μια μέρα ο μπαμπάς της θα της ανακοινώσει ότι η θάλασσα δεν έχει πλέον πολλά ψάρια και θα χρειαστεί να ταξιδέψει μακριά για να μπορέσει να βρει φαγητό για όλους.