Προδημοσίευση: Mια ξεχωριστή Κυριακή

Κυριακή πρωί και λίγες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν στο παράθυρο της Σοφίας. Ένιωθε τόσο απογοητευμένη που δεν θα μπορούσε να παίξει με τους φίλους της στη γειτονιά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το τηλεφώνημα της θείας Κοραλίας χάλασε όλα τα σχέδιά της. Όμως, ενώ φαινόταν ότι θα ήταν μια χαμένη μέρα, κατέληξε να γίνει μια πολύ ξεχωριστή Κυριακή…

Το νέο εικονογραφημένο βιβλίο της Εφης Λαδά “Μια ξεχωριστή Κυριακή” θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το βιβλίο ξεχώρισε πριν δύο χρόνια στο Βέλγιο στο πλαίσιο του διαγωνισμού Key Colours. Η Κόκκινη Αλεπού εξασφάλισε την προδημοσίευση μέρος του βιβλίου, ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τη δημιουργό για την ιστορία της δημιουργίας και κυκλοφορίας αυτού του εικονοβιβλίου. Η Εφη Λαδά μας είπε: “Κοιτάζοντας γύρω μου μπορώ να δω ανθρώπους μόνους. Στην γειτονιά μου, στο χωριό μου, μια  δική μου μακρινή θεία, στο γηροκομείο, στις μεγάλες πόλεις που οι άνθρωποι βιάζονται να προλάβουν και χάνουν την ουσία. Πάντα είχα στο μυαλό μου πως οι άνθρωποι με την παρουσία τους μοιράζονται συναισθήματα, πως μιλώντας μεταξύ τους μικραίνουν τη θλίψη τους και διπλασιάζουν την  χαρά τους. Έτσι σκέφτηκα πως σ’ αυτήν την ιστορία, εκείνη την Κυριακή, η μικρή Σοφία μπόρεσε να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να ανταλλάσεις Αγάπη.! Η ιστορία «Μια ξεχωριστή Κυριακή», γράφτηκε  αρκετά χρόνια πριν και βολεύτηκε στο συρτάρι μου γιατί είχα στο πρόγραμμα άλλες ιστορίες να εικονογραφήσω. Όμως συχνά πυκνά την ξανακοίταζα, έκανα διορθώσεις και την ξανάκλεινα στο συρτάρι. Το καλοκαίρι του 2018 κάπου είδα για τον διαγωνισμό Key Colours που διοργάνωναν οι εκδόσεις Clavis Publishing. Είχα μεταφράσει το κείμενο έκανα ένα story board με πρόχειρα σκίτσα και δήλωσα συμμετοχή στον διαγωνισμό. Μετά από κάποιους μήνες και ενώ το είχα ξεχάσει έλαβα ένα mail από τον Clavis που έλεγε πως είχα πάρει το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό ανάμεσα σε 423 υποψήφιους από 66 χώρες. Τον Μάρτιο του 2020 εκδόθηκε το βιβλίο  «Μια ξεχωριστή Κυριακή» από τις Clavis Publishing και τον Απρίλιο ένα άλλο βιβλίο δικό μου (κείμενο-εικονογράφηση), το «Εσύ κι Εγώ στο πάρκο». Το φθινόπωρο του 2021 ετοιμάζεται να εκδοθεί από τις ίδιες εκδόσεις ακόμα ένα βιβλίο μου”.

[flipbook pdf=”https://kokkinialepou.gr/wp-content/uploads/2020/11/LADA_NEW_PDF_compressed1.pdf” title=”Μια ξεχωριστή Κυριακή” theme=”light”]

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Προδημοσίευση: Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή Πορτολάνος λύνουν παράξενα μυστήρια! Στο τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο “Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες”, που υπογράφει η Λίνα Μουσιώνη, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή, γνωρίζουμε τον Ιάσωνα, ο οποίος πρόκειται να περάσει το καλοκαίρι μαζί με την υπεροπτική και φιλάρεσκη αδελφή του Κλαίρη στη μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα, κοντά στα Καρπάθια Όρη.

Προδημοσίευση: Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση

Ο Παντελής, η Έλενα και ο Φίλιππος γίνονται ομάδα και προσπαθούν να υλοποιήσουν τα 10 πειράματα-έκπληξη του αγαπημένου τους επιστήμονα Mr Chem. O χρόνος πάντα τους πιέζει, όπως και οι ανταγωνίστριες ομάδες που κυνηγούν το έπαθλο του διαγωνισμού. Καθώς ο Μίλτος από την αντίπαλη ομάδα και η Έλενα αλληλοβοηθιούνται, η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.