Σειρά Ντετέκτιβ Νιαουρό

Συγγραφέας: Πιερντομένικο Μπακαλάριο
Εικονογράφηση: Alessandro Parodi
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2024
Ηλικίες: 5+ (μεγαλόφωνη ανάγνωση), 7+ (ανεξάρτητη ανάγνωση)

Μια νέα σειρά βιβλίων του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πιερντομένικο Μπακαλάριο καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βυθιστούν στον κόσμο της περιπέτειας, που τόσο λατρεύουν, παρακολουθώντας την πορεία εξιχνίασης διαφόρων περίεργων υποθέσεων.

Πρωταγωνιστής ο Ντετέκτιβ Νιαουρό, ένας τετραπέρατος γάτος που προσπαθεί να λύσει τα μυστήρια που του αναθέτουν! Η σειρά βασίζεται στην εναλλαγή αφήγησης και διαλόγων κόμικ σε συνδυασμό με τη ρεαλιστική εικονογράφηση, κάτι που δημιουργεί ένα «υβριδικό» είδος κειμένου, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών με την πρωτοτυπία, την αμεσότητα και τη ζωντάνια του και είναι ιδανικά για παιδιά που τώρα κατακτούν την ικανότητα της ανεξάρτητης ανάγνωσης.

Ήδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα τέσσερα βιβλία, σε μετάφραση της Δήμητρας Δότση, και τα τέσσερα είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Αυτό που πραγματικά κερδίζει το ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που είναι στημένα: άλλοτε η εικονογράφηση απλώνεται σε όλη τη σελίδα, κάποιες φορές σε δισέλιδα, σε κάποια σημεία παρεμβάλλονται καρέ ενώ οι διάλογοι μπαίνουν σε συννεφάκια κειμένου και σε άλλα το κείμενο παίζει το ρόλο του αφηγητή.

Έξυπνες ατάκες, πολύχρωμη εικονογράφηση και μικρά κείμενα κάνουν τα βιβλία αυτά ιδανικά και για μεγαλόφωνες αναγνώσεις, αλλά και για τις πρώτες ανεξάρτητες αναγνώσεις.

Πατώντας το λινκ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ιστορία του πρώτου βιβλίου με τίτλο “Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και τα κλεμμένα κοσμήματα”.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο φράχτης

Η ιστορία του Soderguid είναι βαθιά αληθινή, ένας καθρέφτης της πραγματικότητας με όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες που μπορούν

Μαμακίαση

Το εικονογραφημένο βιβλίο “Μαμακίαση” είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έλξη και εξάρτηση που συχνά νιώθουν για