Τικ και Τέλα: ο καινούργιος φίλος

tiktela-kainourgiosfilos

Συγγραφέας: Axel Scheffler

Εικονογράφηση: Axel Scheffler

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδότης: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 1+

 

Ενα ακόμα «δράμα*» της παιδικής ηλικίας ξετυλίγεται στις σελίδες του νέου βιβλίου του Axel Scheffler, Τικ και Τέλα. Αυτή τη φορά ένας καινούργιος φίλος, ο Ζακ, θα «αναστατώσει» τη ζωή του Τικ και της Τέλα. Μια καινούργια μέρα ξεκινά στην παραλία, γεμάτη παιχνίδι και ξεγνασιά. Ο Τικ και Τέλα απλώνουν τα πράγματά τους στην αμμουδιά και ξεκινούν οι δυό τους να παίζουν με την άμμο, να μαζεύουν κοχύλια και να πλατσουρίζουν στα ρηχά. Οταν η Τέλα αποκοιμιέται κουρασμένη από το παιχνίδι, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο με τον οποίο φαίνεται να περνάει εξίσου καλά και η Τέλα –όταν πια ξυπνάει- συνειδητοποιεί πως αισθάνεται λίγο μόνη. Ο Ζακ και Τικ αποφασίζουν να πάνε στην καντίνα της παραλίας και να αγοράσουν από ένα παγωτό. Τότε, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει, κάτι που θα κάνει και τους τρεις τους να καταλάβουν το πραγματικό νόημα της φιλίας.

 

*Τον όρο «δράμα» τον έχει δώσει ο ίδιος ο συγγραφέας και έχει να κάνει με όλα αυτά που μπορεί να συμβούν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, που τώρα μαθαίνουν τον κόσμο και δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν. Για παράδειγμα, να πάρει ο ένας τα παιχνίδια του άλλου, ο ένας να τρομάξει τον άλλο για πλάκα ή να φύγουν λίγα τσίσα στο πάτωμα…

 

Περισσότερα βιβλία της σειράς εδώ:

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.