Τικ και Τέλα: ο καινούργιος φίλος

tiktela-kainourgiosfilos

Συγγραφέας: Axel Scheffler

Εικονογράφηση: Axel Scheffler

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδότης: Ικαρος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 1+

 

Ενα ακόμα «δράμα*» της παιδικής ηλικίας ξετυλίγεται στις σελίδες του νέου βιβλίου του Axel Scheffler, Τικ και Τέλα. Αυτή τη φορά ένας καινούργιος φίλος, ο Ζακ, θα «αναστατώσει» τη ζωή του Τικ και της Τέλα. Μια καινούργια μέρα ξεκινά στην παραλία, γεμάτη παιχνίδι και ξεγνασιά. Ο Τικ και Τέλα απλώνουν τα πράγματά τους στην αμμουδιά και ξεκινούν οι δυό τους να παίζουν με την άμμο, να μαζεύουν κοχύλια και να πλατσουρίζουν στα ρηχά. Οταν η Τέλα αποκοιμιέται κουρασμένη από το παιχνίδι, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο με τον οποίο φαίνεται να περνάει εξίσου καλά και η Τέλα –όταν πια ξυπνάει- συνειδητοποιεί πως αισθάνεται λίγο μόνη. Ο Ζακ και Τικ αποφασίζουν να πάνε στην καντίνα της παραλίας και να αγοράσουν από ένα παγωτό. Τότε, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει, κάτι που θα κάνει και τους τρεις τους να καταλάβουν το πραγματικό νόημα της φιλίας.

 

*Τον όρο «δράμα» τον έχει δώσει ο ίδιος ο συγγραφέας και έχει να κάνει με όλα αυτά που μπορεί να συμβούν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, που τώρα μαθαίνουν τον κόσμο και δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν. Για παράδειγμα, να πάρει ο ένας τα παιχνίδια του άλλου, ο ένας να τρομάξει τον άλλο για πλάκα ή να φύγουν λίγα τσίσα στο πάτωμα…

 

Περισσότερα βιβλία της σειράς εδώ:

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;