Το χαμένο χειρόγραφο

Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Σειρά: Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ηλικίες: 9+

 

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του Ηπιου Θερμοκήπιου είναι εδώ! Το ταξίδι που ξεκίνησε πέρυσι περίπου τέτοια εποχή με ένα φανταστικό ταξίδι στο Μάτσου Πίτσου για την αναζήτηση μιας χαμένης χρυσής μάσκας, συνεχίζεται στη Ρόδο. Αυτή τη φορά ο καθηγητής Ηπιος Θερμοκήπιος μαζί μετα εγγόνια του Ορέστη και Αθηνά – πιστούς συντρόφους στα ταξίδια του, θα βρεθούν από την Αθήνα στη Μάλτα κι από εκεί στην Κύπρο και τη Ρόδο για να βρουν το Χαμένο Χειρόγραφο του Βόινιτς, ένα σπάνιο βιβλίο. Ομως δεν ξέρουν πως το ταξίδι αυτό είναι μια καλοστημένη παγίδα που έχουν σχεδιάσει δύο δαιμόνιοι τύποι: ο Σκοτσέζος Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ και ο Γερμανός Ούρλιχ Μπιερλάγκερ.

Ακόμα μία περιπέτεια του γνωστού καθηγητή Θερμοκήπιου θα παρασύρει τους μικρούς αναγνώστες σε μέρη μακρινά. Ο Χρήστος Δημόπουλος γνωρίζει πώς να πλέκει ενδιαφέρουσες ιστορίες μυστηρίου για παιδιά εμπλουτισμένες με πολλά πραγματικά ιστορικά στοιχεία, ενώ η Σάντρα Ελευθερίου με τα μαγικά μολύβια της εμπλουτίζει μοναδικά τις σελίδες του βιβλίου, δίνοντας πρόσωπο στους χαρακτήρες του και ζωντανεύοντας τις περιπέτειές τους.

 

Διαβάστε για τη Μάσκα του Βασιλιά, το πρώτο βιβλίο της σειράς, εδώ.

και τη συνέντευξη με τον Χρήστο Δημόπουλο εδώ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;