Το χαμένο χειρόγραφο

Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Σειρά: Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ηλικίες: 9+

 

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του Ηπιου Θερμοκήπιου είναι εδώ! Το ταξίδι που ξεκίνησε πέρυσι περίπου τέτοια εποχή με ένα φανταστικό ταξίδι στο Μάτσου Πίτσου για την αναζήτηση μιας χαμένης χρυσής μάσκας, συνεχίζεται στη Ρόδο. Αυτή τη φορά ο καθηγητής Ηπιος Θερμοκήπιος μαζί μετα εγγόνια του Ορέστη και Αθηνά – πιστούς συντρόφους στα ταξίδια του, θα βρεθούν από την Αθήνα στη Μάλτα κι από εκεί στην Κύπρο και τη Ρόδο για να βρουν το Χαμένο Χειρόγραφο του Βόινιτς, ένα σπάνιο βιβλίο. Ομως δεν ξέρουν πως το ταξίδι αυτό είναι μια καλοστημένη παγίδα που έχουν σχεδιάσει δύο δαιμόνιοι τύποι: ο Σκοτσέζος Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ και ο Γερμανός Ούρλιχ Μπιερλάγκερ.

Ακόμα μία περιπέτεια του γνωστού καθηγητή Θερμοκήπιου θα παρασύρει τους μικρούς αναγνώστες σε μέρη μακρινά. Ο Χρήστος Δημόπουλος γνωρίζει πώς να πλέκει ενδιαφέρουσες ιστορίες μυστηρίου για παιδιά εμπλουτισμένες με πολλά πραγματικά ιστορικά στοιχεία, ενώ η Σάντρα Ελευθερίου με τα μαγικά μολύβια της εμπλουτίζει μοναδικά τις σελίδες του βιβλίου, δίνοντας πρόσωπο στους χαρακτήρες του και ζωντανεύοντας τις περιπέτειές τους.

 

Διαβάστε για τη Μάσκα του Βασιλιά, το πρώτο βιβλίο της σειράς, εδώ.

και τη συνέντευξη με τον Χρήστο Δημόπουλο εδώ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.