Το κίτρινο πουλάκι

Συγγραφέας – εικονογράφος: Olga de Dios
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
Χρονιά έκδοσης: 2018
Ηλικίες: 3+

Ακόμα κι όταν ήταν ακόμα μέσα στο αυγό τους, ήταν όλα τους διαφορετικά. Ετσι ξεκινάει η ιστορία του μικρού κίτρινου ήρωα του βιβλίου της Olga de Dios. Ενα πουλάκι τόσο ίδιο, αλλά και τόσο διαφορετικό από τους φίλους του τα υπόποιπα πουλιά. Κι όμως, μπορεί να ήταν πουλί κι εκείνος, δεν είχε όμως μεγάλα, δυνατά φτερά για να πετάξει μακριά όπως εκείνοι. Ηξερε βέβαια να επιδιορθώνει τα πάντα και να φτιάχνει χρησιμοποιώντας το μυαλό, τα εργαλεία και τα μικρούτσικα φτερά του τις πιο τρελές εφευρέσεις, τις οποίες δεν κρατούσε μόνο για τον εαυτό του. Πάντα ήθελε να τις μοιράζεται με τους φίλους του.

Όταν τα υπόλοιπα πουλιά άρχισαν να μεταναστεύουν για να βρουν ζεστότερο περιβάλλον και τροφή, το μικρό κίτρινο πουλάκι έμεινε πίσω μόνο και στενοχωρημένο. Πώς θα μπορούσε να δει τους φίλους του και να ταξιδέψει εκεί που είχαν πάει εκείνοι αφού δεν είχε δύναμη στα φτερά του να πετάξει; Τη λύση θα δώσει ο Τεό ο ταχυδρόμος και μαζί θα κατασκευάσουν μια τρελή εφεύρεση που θα τον βοηθήσει να πετάξει. Κι εκείνος με τη σειρά του; Θα τη δώσει σε όποιον συναντά και την έχει ανάγκη.

Η Olga De Dios, μετά τη Ρόζα το Τερατάκι, επανέρχεται με το δεύτερο βιβλίο της σειράς που έχει δημιουργήσει. Με κεντρικό ήρωα αυτή τη φορά το κίτρινο πουλάκι που είχαμε ήδη γνωρίσει στο πρώτο βιβλίο, η de Dios μας υπενθυμίζει την ομορφιά της διαφορετικότητας, τη δύναμη της θέλησης, την ποικιλία συναισθημάτων που δημιουργεί η ανάγκη να μοιράζεσαι και την αγάπη προς τους φίλους και όσους έχουν ανάγκη. Μέσα από το δεύτερο εικονογραφημένο της βιβλίο για μικρούς αναγνώστες, η Ισπανίδα συγγραφέας και εικονογράφος αυτή τη φορά μιλά όχι τόσο για τη διαφορετικότητα – που και σε αυτό το βιβλίο βέβαια είναι παρούσα – αλλά κυρίως για την αξία του να μοιράζεσαι και την ανιδιοτέλεια, ενώ παράλληλα κάνει Το Κίτρινο Πουλάκι της να λειτουργεί και σαν βιβλίο γνώσεων, αφού στις σελίδες του βρίσκουμε περίεργα αλλά και πιο γνωστά ζώα και τα μέρη στα οποία ζουν.

Διαβάστε για την Ρόζα το Τερατάκι εδώ

Η Olga de Dios μιλάει στην Κόκκινη Αλεπού

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.