Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου

Συγγραφέας – εικονογράφος: James Norbury
Μετάφραση: Σοφία Τάπα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 15+, 17+, ενήλικες

Μετά την τεράστια επιτυχία του Το μεγάλο Πάντα και ο μικρός Δράκος, ο Βρετανός δημιουργός James Norbury επιστρέφει στη συγγραφή και την εικονογράφηση με τη συνέχεια των περιπετειών των δύο αγαπημένων χαρακτήρων.

Αφιερωμένο σε όλους όσοι κάνουν το δικό τους ταξίδι, στο Ταξίδι του Πάντα και του Δράκου, ο Norbury πιάνει το νήμα της ιστορίας ακριβώς εκεί που τελείωσε το πρώτο βιβλίο, εκεί που οι δύο φίλοι είναι ευχαριστημένοι στον ναό τους ψηλά στα βουνά.

Ο Μικρός Δράκος όμως συνειδητοποιεί ότι κάτι του λείπει για να νιώσει ολοκληρωμένος. Ετσι, οι δύο φίλοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι χωρίς να γνωρίζουν τον προορισμό τους. Στη διάρκεια της περιπλάνησής τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και κινδύνους. Μαζί όμως θα τους ξεπεράσουν και θα συνειδητοποιήσουν πως στην τελική αυτό που χρειάζονται το έχουν ήδη μέσα τους και πως η αλλαγή που επιζητούν μπορεί κάποιες φορές να φαντάζει τρομακτική, υπάρχει όμως τρόπος να συμβεί αν υπάρχει υπομονή.

Ο Norbury με το δεύτερο αυτό, βαθιά φιλοσοφικό του βιβλίο, επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση την ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση, πριν προβούμε σε οποιοδήποτε είδος αλλαγής, αλλά και ότι η κάθε αλλαγή που ονειρευόμαστε θέλει πολλές δόσεις υπομονής. 

Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου και τη συνέντευξη που είχε δώσει ο συγγραφέας με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου και τη μετάφρασή του στα ελληνικά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Με τα φτερά τους ενωμένα

Η ιστορία του Κλεπέταν και της Μαλένα, η ιστορία δύο λευκοπελαργών, μας χαρίζει απλόχερα – όπως έτσι κι αλλιώς κάνει

Ένα γράμμα

Μια τρυφερή ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη του «Σ’ αγαπώ», τρυφερές καληνύχτες και πολλές συζητήσεις με μικρά παιδιά.