Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου

Συγγραφέας – εικονογράφος: James Norbury
Μετάφραση: Σοφία Τάπα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2022
Ηλικίες: 15+, 17+, ενήλικες

Μετά την τεράστια επιτυχία του Το μεγάλο Πάντα και ο μικρός Δράκος, ο Βρετανός δημιουργός James Norbury επιστρέφει στη συγγραφή και την εικονογράφηση με τη συνέχεια των περιπετειών των δύο αγαπημένων χαρακτήρων.

Αφιερωμένο σε όλους όσοι κάνουν το δικό τους ταξίδι, στο Ταξίδι του Πάντα και του Δράκου, ο Norbury πιάνει το νήμα της ιστορίας ακριβώς εκεί που τελείωσε το πρώτο βιβλίο, εκεί που οι δύο φίλοι είναι ευχαριστημένοι στον ναό τους ψηλά στα βουνά.

Ο Μικρός Δράκος όμως συνειδητοποιεί ότι κάτι του λείπει για να νιώσει ολοκληρωμένος. Ετσι, οι δύο φίλοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι χωρίς να γνωρίζουν τον προορισμό τους. Στη διάρκεια της περιπλάνησής τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και κινδύνους. Μαζί όμως θα τους ξεπεράσουν και θα συνειδητοποιήσουν πως στην τελική αυτό που χρειάζονται το έχουν ήδη μέσα τους και πως η αλλαγή που επιζητούν μπορεί κάποιες φορές να φαντάζει τρομακτική, υπάρχει όμως τρόπος να συμβεί αν υπάρχει υπομονή.

Ο Norbury με το δεύτερο αυτό, βαθιά φιλοσοφικό του βιβλίο, επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση την ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση, πριν προβούμε σε οποιοδήποτε είδος αλλαγής, αλλά και ότι η κάθε αλλαγή που ονειρευόμαστε θέλει πολλές δόσεις υπομονής. 

Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου και τη συνέντευξη που είχε δώσει ο συγγραφέας με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου και τη μετάφρασή του στα ελληνικά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.